Skip to content

Hvordan identifisere en orkide som trenger transplantasjon?

24 de juni de 2021

Med vårens ankomst (også sommeren) er det på tide å åpne vinduene og kjenne den friske og rene luften som dukker opp etter en hard vinter. Det er noe som forfrisker oss, men … dine mest elegante inneplanter, orkideer, de må også kjøle seg ned.

Hvert 1-2 år (vanligvis vår eller sommer) må orkideen din transplanteres. Så vil vi fortelle deg det 4 tegn som vil hjelpe deg å vite når er tiden for å transplantere den.

Clowesia amazonica

Ubehagelig lukt i potten

Hvis du merker en veldig ubehagelig lukt i luften rundt orkideen din, kan det være det perfekte tidspunktet for transplantasjon. Det spesifikke substratet for disse plantene kan, når det spaltes, avgi en sur lukt. Og selvfølgelig, når substratet brytes ned, kan orkideer ikke absorbere næringsstoffene de trenger for å vokse og holde seg sunne. Det betyr også at underlaget ikke tillater riktig luftsirkulasjon for røttene.

Overflødig fuktighet og fargeendringer i røttene

En annen ulempe å merke seg når barken brytes ned, er at den absorberer mer fuktighet, noe som kan være et alvorlig problem for orkideer ettersom røttene deres kan drukne. Du vil vite om det er på tide å transplantere det hvis røttene er myke eller brune.

Gul orkide

Tangled røtter

I motsetning til andre planter er Phalaenopsis-røtter sammenfiltret og ingenting skjer. Det er normalt for dem. Problemet kommer når potten bokstavelig talt er full av røtter. Da blir det på tide å flytte den til et større hus.

Syke orkide

Hvis planten din ser ut som den er syk, kan en transplantasjon i tide hjelpe den til å komme seg. Hvis du har overvannet det, la underlaget tørke helt før du gjør potten forandret. Hvis du tror det har sopp, bruk en saks som tidligere er desinfisert og vasket med apotekalkohol for å beskjære det berørte området; Påfør deretter et soppdrepende middel og skift potten.

Å vite hvordan vi kan identifisere tegnene som orkideene våre viser, vil hjelpe oss å forhindre sykdommer og være i stand til å gjøre det Nyt dem lenge.