Skip to content

Hvordan kan vi plante en barrosen?

15 de juni de 2021

Hvis vi bor i et område av landet der jorden ikke har muligheten til å fryse, den beste sesongen der vi kan plante en rosebusk det er om vinteren. Hvis vi ikke kan utføre denne oppgaven i denne sesongen, er det best å gjøre det de første månedene av våren, det er da vi kan jobbe på bakken.

Dette er beste tiden for barnehager og hagesentre, siden de er fulle av friske planter og som har hatt muligheten til å bli utvunnet fra jordbruksmark. De aller fleste har røtter som er helt fri for jord og samtidig er pakket inn i flis som er våte i hermetiske plastbeholdere.

plant en bar rotrose busk

Denne gangen skal vi snakke om barrot rose busk Og slik at vi kan så denne planten på riktig måte, må vi følge trinnene vi forklarer nedenfor.

Det første vi må gjøre er kjøp en plante av god kvalitet. Rosenbusker klassifiseres vanligvis i henhold til standardene som er etablert av barnehage- og hageforeningen.

Derfor, en klasse 1 rose er den vi anser for å være den beste kvaliteten og den som vil gi oss et flott show i sommersesongen. På den annen side er roser som er i grad 1 ½ og 2 ofte billigere og vokser vanligvis ikke veldig kraftig det første året, så hvis vi vil ha de mest ideelle resultatene, må vi bruke litt mer penger og få roser i klasse 1.

Viktig, karakteren av rosene finner du på emballasjen.

Vi må suge røttene minst en natt før at vi kan plante dem, så for det fjerner vi rosen fra innpakningen og legger røttene i en bøtte med vann. Vi lar dem trekke i minst en hel natt, og hvis vi ikke kan plante den med en gang, må vi holde omslaget rundt røttene fuktige.

Da må vi velge et solrikt sted å plante det, siden roser er planter som trenger minimum 6 timer direkte sollys slik at de på denne måten kan utvikle seg. Hvis de får mindre sol, produserer de generelt færre blomster og er utsatt for sykdom.

Da må vi sjekk jordens pH, så vi blir nødt til å grave et hull som er dypt og bredt nok til at vi får plass til røttene til planten. For å vite pH-nivåene i jorden, er det best å konsultere en spesialist.

velg rose 1 busker

sjekk at jorden har tilstrekkelig drenering, så vi fyller hullet med vann, lar all væske renne av, og fyller det igjen. Hvis hullet ikke har blitt helt drenert på 24 timer, er det mest sannsynlig et dreneringsproblem, så for å fikse det må vi bare plante andre steder.

Vi blander jorda som vi har hentet ut av hullet med samme mengde organisk materiale. Vi plasserer denne blandingen i bunnen av hullet og danner en haugVi undersøker rosen, vi kan skade røttene eller de som er døde, vi fordeler rosens røtter på toppen av haugen, og vi bekrefter at de har blitt godt plantet.

Vi fyller hullet med jord og bygger en vanningsbasseng rundt anlegget, lego vi må vanne nok. Vi legger til en stor mengde kompost og mulch i en haug som er høy nok til å dekke stilkene flere centimeter over rotkrysset.

Når vi ser at planten begynner å utvikle blader, vi fjerner mulken fra stammen, vi legger gjødsel og voila, vi har allerede plantet vår rosebusk.