Skip to content

Hvordan nelliker reproduserer

23 de juni de 2021

Det har blitt beundret og dyrket i mange generasjoner. Blomstene er så vakre at de fremdeles blir dyrket i dag. I tillegg brukes de ofte til å lage buketter, da fargene er veldig lyse og blide.

Nå hvorfor ikke få dine egne planter? Hvis du vil vite alt om hvordan nelliker reprodusererDu har flaks, for i dag skal vi snakke om hvordan du kan få mange nelliker til en veldig lav kostnad.

Dianthus frø

Nelliker, som tilhører slekten Dianthus, dyrkes spesielt som enårige, men i mildere klima blir de ansett som livlige. Reproduksjonsmetoden er gjennom frø, som du kan se på bildet over. I praktisk talt alle barnehager og hagesentre finner du frøkonvolutter, men hvis du har en venn eller slektning som har i huset eller hagen, kan du be ham gi deg noen i gave.

For å få tak i dem, må du bare vente på at blomsten skal pollinere, en oppgave som pollinerende insekter som bier vil gjøre i løpet av våren. Hvis du er heldig, vil kronbladene på kort tid falle, mens bunnen av blomsten svulmer litt. Når det tørker, vi kan hente den og når vi åpner den, vil vi se at frøene allerede er modne.

Dianthus barbatus

Det ideelle er å så det så snart du har fått frøene, siden selv om de kan oppbevares i et år på et tørt sted, vil spirehastigheten være lavere enn om de blir sådd denne sesongen. For å begynne å ha dine egne nelliker så snart som mulig, trenger du bare en såbed (blomsterpotte, korkbrett med små hull, … hva du enn kan tenke deg), underlag og vann.

Når du har alt, må du bare fylle såbedet med substrat, plassere frøene på overflaten, dekke dem litt med jord og vann. Og nå som du har plantet dem, må du bare plassere dem på et sted i full sol, og vente noen dager. Som vanlig, i løpet av 10-15 dager med en temperatur mellom 20 og 25 grader vil de begynne å spire. Hvis du vil garantere overlevelsen til alle plantene, ikke glem å bruke soppdrepende middel som et forebyggende middel.