Skip to content

Hvordan og når du skal beskjære roser

21 de juni de 2021

Rosenbusker er busker at uansett hvor de er, er de alltid spektakulære, tror du ikke? De er veldig enkle å dyrke og krever lite vedlikehold, selv om … å gjøre dem enda vakrere er en av de viktigste oppgavene vi må gjøre er beskjær dem.

Men hvis du ikke vet det hvordan og når du skal beskjære roser, merk deg tipsene og følg trinn for trinn for å glede deg over et større antall blomster.

Når beskjæres rosebuskene?

Rosa chinensis

Rosebusk er eviggrønne busker som kan oppføre seg som løvfisk hvis været er veldig kaldt. De er menneskehetens favorittblomster, og det er ikke for mindre: hvem vil ikke komme for å lukte på den utsøkte aromaen eller tenke på de vakre kronbladene? I tillegg trenger de bare vann og sol for å vokse, og beskjæring for å fortsette å blomstre. Faktisk, hvis de ikke ble beskåret, ville vi ende opp med en vakker «grønn busk» 🙂.

Denne oppgaven Det kan gjøres når som helst på året, som den mest anbefalte mot slutten av vinteren / begynnelsen av våren og høsten, når blomstringssesongen – avhengig av været, kan være i november på den nordlige halvkule – har gått.

Hvordan beskjæres de?

gul rose

Nå som vi vet når og hvorfor de beskjæres, la oss se hvordan du utfører denne oppgaven. Men først må vi forberede følgende materiale:

  • Beskjæringssaks
  • Helbredende pasta
  • Apotekalkohol

Når vi har det, vil vi rengjøre beskjæringssaksene med apotekalkohol og vi vil fortsette å beskjære. Men … hva er det å kutte? Og hvor mye?

Som vi vet er det to typer rosebusk: klatrerne og de buskede.

  • Klatreroser: du må kutte suger og grener som krysser hverandre. Til slutt vil vi kutte 5-10 cm de som har blomstret denne sesongen.
  • Busk rosebusk: de beskjæres i form av et glass, det vil si at vi må beskjære de sentrale grenene som skader de sterkeste. I tilfelle grenene er tykke, er det nødvendig å legge igjen seks knopper; men hvis de er tynne, som en blyant, vil vi legge igjen tre knopper. Vi vil også kutte de som har blomstret ca 10 cm, for å tvinge den til å ta ut nye skudd.

Det anbefales at etter hvert kutt, legg litt helbredende pasta på den i såret for å forhindre at planten blir påvirket av sopp.

hvit rose

Dermed vil vi få en større mengde dyrebare roser 🙂.