Skip to content

Hvordan reprodusere orkideer?

16 de juni de 2021

Det er sannsynligvis millioner euro-spørsmålet. Hvordan reprodusere orkideer? Sannheten er at det er veldig vanskelig. Det er veldig, veldig, veldig vanskelig å få et nytt eksemplar fra planten som du tar så mye vare på hjemme. Men det er ikke umulig.

Likevel forventer jeg at det ikke er mulig for frø. Orkideefrø trenger å etablere et symbiotisk forhold til en bestemt sopp som bare finnes i deres naturlige habitater, og i botanikernes laboratorier, selvfølgelig. Derfor, la oss se hvordan vi kan multiplisere disse plantene fra keikis.

Hva er keikis?

Phalaneopsis orkide keiki

Keikiene de er eksakte kopier av moderplanten som normalt spirer fra blomsterstangen. De kan raskt identifiseres ettersom de har sine egne røtter fra luften. Men for å få dem ut noen ganger må du «hjelpe» dem litt. Hvordan? Veldig enkelt: etter blomstring, og når du ikke lenger har blomster, Blomsterstangen må kuttes over en knute i den midtre delen av den, og den tynne huden som dekker den må fjernes forsiktig. For å hjelpe henne litt mer, vil vi bruke en blomstrende stimulerende gjødsel til orkideer ved å følge instruksjonene som er angitt på pakken.

Dermed vil vi ha større sannsynlighet for å få keikier, og derfor nye eksemplarer av plantene våre.

Når kan de skilles fra orkideen?

Orkidéblomst

Når disse nye plantene har luftrøtter mellom 3 og 4 centimeter og minst 3 blader, kan vi ta en saks, desinfisere dem med alkohol og kutte slik at den er helt atskilt fra moderplanten.. Da trenger vi bare å plante det som et substrat for orkideer og en passende gryte (hvis den er epifytisk, vil vi velge gjennomsiktige plastpotter, men hvis den er bakken, bruker vi farget plast).

Visste du hvordan orkideer formerer seg? Tør å gjøre det for å ha kopier av deg 🙂.