Skip to content

Hvordan så fiolett frø trinn for trinn

18 de juni de 2021

Fioler er flotte urteaktige planter: de vokser fort, de når en høyde på omtrent åtte inches, noe som gjør dem til flotte blomster for potte, og også blomstene de produserer er så vakre at de gir mye liv til stedet der de er.

Derfor bestemte jeg meg for å kjøpe en konvolutt og fortsette å plante dem, og forklarte deg trinn for trinn hvordan man sår fiolette frø slik at du også kan ha dem på terrassen, balkongen eller hagen din.

Viola odorata frø

Den fiolette, hvis vitenskapelige navn er Viola odorata, Det er et urteaktig som, sett på bildet, såing om sommeren og høsten anbefales, slik at den kan blomstre våren og sommeren etter. Dette betyr at vi på bare seks måneder får plantene våre til å vokse uten problemer.

Kan de bli sådd tidligere? Ja sikkert. Det er faktisk det jeg har måttet gjøre. Dagen før du skrev denne artikkelen leste termometeret 28 grader Celsius. Siden sommeren var rett rundt hjørnet, ville jeg ikke vente lenger.

Hagetermometer

Så, Hvis du ser at det blir varmt i ditt område, ikke nøl med å forberede frøbedene dine. Som sådan kan du bruke hva som helst: potter, torvputer, planter, … I dette tilfellet brukte jeg et plastbrett som de gir oss i barnehagen til å bære plantene, som kan brukes til andre tider:

Plastikk brett

Nå som det er bestemt hva som skal brukes som frøbed, det er på tide å fylle det med underlag. Siden de er veldig enkle planter å dyrke, kan universell voksende jord brukes uten problemer.

Hell skitt i skuffen

Det må være godt fylt, nesten helt. Frø må føle solvarmen for å spire, og siden de er så små, må de sås praktisk talt på jordens overflate.

Brett med underlag

Mer eller mindre må det være slik. For å sikre at den er godt fylt, med hendene må vi utøve et lite press på jorden for å se om det fortsatt kan ta mer. Dette er veldig viktig å gjøre, siden det noen ganger hender at substratbunken som vi har lagt til, går ned, og det er da vi innser at vi burde ha tilsatt mer.

Vanning av brettet med vanningsmaskin

Nå, vi vanner samvittighetsfullt med vannkanne. Jorda må være godt gjennomvåt slik at frøene kan spire så snart som mulig.

Frø sådd i en brett

Seinere, vi sår frøene. Avhengig av hvor store frøbedene er, kan vi plassere 3 til 5 frø i en stikkontakt eller krukke med en diameter på 8,5 cm.

Brett fylt med jord

Deretter, vi må dekke dem med et veldig tynt lag med underlag slik at solen ikke «brenner» dem.

Vanning av brettet med vanningsmaskin

Sist, Det anbefales sterkt å plassere et brett eller en plate under såbedet og vanne det. Jorden må være permanent fuktig, og det vil være mye mer praktisk for oss å helle vannet i brettet enn i såbedet.

Hvis du plasserer den i et område beskyttet mot direkte sol, vil det først og fremst ikke ta mer enn en uke å spire 🙂.

God beplantning!