Skip to content

Hvordan ta vare på azalea

24 de juni de 2021

Har du noen gang lurt på hvordan disse nydelige prangende blomsterbuskene blir tatt vare på populært kjent som azalea? Hvis du vil ha en i hagen din, men du ikke vet hvilken pleie den trenger, vil vi fortelle deg alt i denne artikkelen. De er veldig dekorative busker som tåler beskjæring godt, og kan derfor brukes som hekker eller til og med som bonsai.

De er veldig takknemlige, så mye at de spirer a masse blomster, og disse varer flere måneder, noe som får hagen til å se spektakulær ut siden begynnelsen av året.

Azalea

Eller hva er det samme, om våren ser de ut som de på bildet. Pen, ikke sant? Med disse buskene fulle av blomster, hvem vil ikke gå ned en sti med azaleaer på begge sider? Som vi sa, de er planter som etter vinter og høst de kler seg i farger, som kan være røde som plantene vist på bildet over, hvite eller rosa.

De er hjemmehørende i det asiatiske kontinentet, spesielt Kina og Japan, hvor de også de begynte å jobbe som bonsai, takket være den lille størrelsen på bladene. Azalea er planter som liker fuktighet, både i underlaget og i miljøet. Et tørt klima vil føre til at tørketrådene brenner, blir brune. Av denne grunn anbefales det å spraye dem innimellom med destillert, regn- eller osmosevann eller legge et glass vann rundt det.

Azalea Nanjing

Vi må plante dem i en sur jord (eller underlag), ettersom den ikke tåler kalkstein, på et sted der den har mye lys, men uten direkte sol. I kjølig eller temperert klima, hvor solen ikke er sterk, kan det gi den litt direkte, men det er mer tilrådelig å sette den i halvskygge for å forhindre at bladene brenner. På samme måte må vanningsvannet også ha lav pH; det vil si at vi må vanne det med regnvann, fra springen hvis det er drikkbart, eller med noen få sitrondråper i tilfelle at vann fra springen ikke kan brukes til forbruk.

Den skal gjødsles fra vår til høst (eller sensommer i kaldt klima) med en spesiell gjødsel for sure planter, eller med en organisk gjødsel, for å hjelpe planten å vokse sterk og sunn.

Med disse tipsene håper vi det nyt azaleaen din i mange år.