Skip to content

Hvordan ta vare på en paradisfugl

22 de juni de 2021

Hovedpersonen vår er enormt populær i tempererte hager rundt om i verden. Dens særegne blomster i lyse farger tiltrekker seg mye oppmerksomhet, i tillegg er de veldig dekorative og ikke krevende i det hele tatt.

Så nå vet du, hvis du vil ha en i ditt bestemte grønne område, oppdag hvordan ta vare på en paradisfugl.

Fugl fra paradis

Det vitenskapelige navnet på denne særegne planten er Strelitzia reginae. Opprinnelig fra Sør-Afrika vokser den til en høyde på omtrent en og en halv meter, med grønne, lansettformede blader med en veldig veldefinert midtlinje på omtrent 40 cm i lengde (ikke medregnet stammen som støtter dem). Selv om du på grunn av høyden din tror at det er en busk, er det faktisk en urteaktig plante som i økende grad plantes i hager med et mildt klima. Og det er som om det ikke var nok, hvis du ikke har land, du kan ha den i en gryte dermed dekorere terrassen eller terrassen din.

Blomstene består av tre gule eller oransje kronblad og 3 blå kronblad. De fordeles på en slik måte at de minner om fuglene fra Paradisaeidae-familien.

Paradisfugl blomst

I dyrking står vi overfor en veldig takknemlig plante som foretrekker å være i områder beskyttet mot solstrålene, men som vil tilpasse seg å bo på de mest utsatte stedene. For at den skal ha en optimal utvikling, anbefales det å vanne ofte: om sommeren vil frekvensen være 3 ganger i uken; resten av året vil det være 1 eller 2 ganger i uken. Det anbefales også å gjødsle gjennom hele vekstperioden, å kunne bruke universell gjødsel, eller hvilken som helst gjødsel av naturlig opprinnelse som guano eller ormstøp.

Paradisfuglen er en plante veldig vindbestandig, men ikke så for frost. Tåler temperaturer ned til -3 ° C. Hvis vintrene i ditt område er veldig kalde, kan du dra nytte av de månedene for å nyte det ved å holde det inne i hjemmet ditt.

Tør du ha en?