Skip to content

Hvordan ta vare på fioler

22 de juni de 2021

Dette er perfekte blomster for å dekorere både innendørs og utendørs, slik de har vist seg å være veldig motstandsdyktig til miljøforholdene i området. Siden de er små, kan de fås som et midtpunkt i spisestuen eller på terrassen, noe som gjør måltidene veldig spesielle.

Gi oss beskjed hvordan ta vare på fioler.

bratsj

Fioler, som er vitenskapelig kjent med navnet Viola odorata, er hjemmehørende i Europa, hvor de vokser i skyggen av store trær. De er urteaktige flerårige planter, hvis vekstrate er veldig høy. Er vant til gjenopplive dårlig jord, eller dekk de områdene der vi ikke vet hva vi skal plante. De små blomstene er blå, hvite, gule eller rosa, avhengig av sorten. Siden de er en av de første plantene som ønsker våren velkommen, vil du være i stand til å vite sikkert når godværet starter.

De reproduserer lett av frø, som kan sås enten i løpet av vårperioden, eller nå om sommeren. Plasser dem på overflaten av en såbed du har fylt med svart torv, og hold den alltid litt fuktig. Du vil se hvor snart dine første fioler våkner.

Fiolette blomster

Som vi sa, i habitat vokser den i de hjørnene beskyttet mot direkte sollys, hvorfor det er viktig å ha det i områder der det har delvis skygge, siden ellers ville bladene bli brent. Innendørs må det tvert imot være i et veldig lyst rom.

Hvis vi snakker om vanning, må det være hyppig, spesielt i disse varme månedene vi vil vanne mellom 2 og 3 ganger i uken. Resten av året vil vi redusere frekvensen til 1-2 hver sjuende dag, avhengig av fuktigheten i miljøet.

De kan bli angrepet av bladlus og for soppen pulveraktig mugg. For å unngå disse ubehagelige tilstedeværelsene, hvis du bor i et veldig tørt klima, spray bladene og blomstene med Neem olje fra tid til annen, og legg et lag med vulkansk leire eller leirballer i potten. På denne måten vil ikke røttene bli oversvømmet permanent, så planten vil ikke bli påvirket.

Har du hatt noen uløste tvil? Kom inn Ta kontakt med med oss.