Skip to content

Hvordan ta vare på hortensia om vinteren?

15 de juni de 2021

Vi kjenner hortensiaer som en blomsterplante som stammer fra landene i Asia og Europa. Dens vekst er i form av et vintre, og de viktigste egenskapene er de store bladene, i tillegg til det store antallet blomster som er ganske store.

Disse er planter som krever mye stell ofte slik at de på denne måten kan opprettholde skjønnheten, så hvis du ikke får den angitte pleien, kan det oppstå alvorlig skade fordi hortensiaer er veldig følsomme.

hortensiaer plantes i september

På samme måte som det skjer med hortensiaplanter som er vanlige, disse krever nok sollys Slik at de på denne måten kan holdes i live, er det beste å sette hortensiaene på et sted hvor solstrålene kan nå det direkte, slik at vi kan unngå betydelig skade, de nødvendige sollysstundene er minst fire timer en dag.

Hvis vi har dem inne i hjemmet, vi kan plassere dem i nærheten av et vindu og på denne måten tillater vi bevegelse som jorden gjør på en naturlig måte for å avlede solens stråler, derfor ville det ikke være nødvendig å være bekymret for å flytte våre hortensiaer ofte hver dag, siden den vil motta det nødvendige sollys.

En annen viktig ting å huske på er temperaturen på miljøet, fordi dette det er en plante som vi ikke kan utsettes for for høye temperaturerFor dette må vi plassere dem et sted som gjør det mulig å motta litt luft om natten. Derfor er det viktig å understreke at vi må unngå lukkede steder som rom.

Det er veldig viktig at våre hortensiaer har mengde vann som trengsVi bør imidlertid ikke misbruke når vi vanner dem, siden vi på denne måten forhindrer at røttene råtner.

For å vanne dem kan vi hjelpe oss selv med en liten vannsprøyte, vi sprayer bladene og blomstene i det minste to ganger hver dagPå denne måten lar vi anlegget forbli med tilstrekkelig fuktighet. På den annen side må vi huske at vi ikke trenger å tilsette for mye vann i røttene, bare den mengden som kreves, slik at røttene har nok fuktighet, og unngår pytter.

Et annet viktig poeng som vi kan nevne for vinterpleie er hvordan ta vare på potten og jorda til hortensiaene, fordi vi må være veldig oppmerksomme hele tiden for å unngå vekst av noen form for ugress rundt det. Dette er en viktig faktor siden vi forhindrer at planten mister energi.

På samme måte må vi vie oss til beskjær stilkeneog etterlater dermed et tall som ikke er større enn et antall på fire stilker i vår hortensia-plante, slik at vi kan opprettholde kontrollen over størrelsen, i tillegg til å opprettholde en mye mer løvrik og slående plante når vi observerer den.

Uteplass med hortensiaer

Dette er en plante som ikke bare er følsom for varme temperaturer, men også veldig kalde temperaturer. Om vinteren må vi ikke bare ta hensyn til alle elementene vi har nevnt, det viktigste er å unngå lave temperaturer av denne sesongen, så vi må plassere hortensiaene våre på et sted som er kult, slik at vi på denne måten kan unngå at kulden skader dem.

Vi må prøve at stedet i hjemmet vårt og hvor vi har hortensia-potten, mottar mengde lys som trengs som vi allerede har nevnt.