Skip to content

Hvordan ta vare på orkideer om sommeren

23 de juni de 2021

De er en av de mest elegante blomstene menneskets øye har sett. Kronbladene er fordelt på en slik måte at de ser ut til å ha former av dyr eller insekter like fargerike som sommerfugler. Deres omsorg er ikke den samme gjennom hele året, så i dag skal vi oppdage hvordan ta vare på orkideer om sommeren.

Jeg skal også gi deg litt råd slik at du kan nyte det uten å måtte komplisere deg selv.

Orkideer som skal plantes i gjennomsiktige potter (for eksempel Phalaenopsis)

Phalaenopsis

Orkideer som Phalaenopsis i deres naturlige habitat kan bli funnet vokser på tregrener. Dens røtter er forberedt på å absorbere fuktighet som måtte være til stede, og de trenger ikke vokse under jorden. Faktisk kan det være veldig skadelig for dem. For dette bør de alltid plantes i gjennomsiktige potter, med spesielt underlag for orkideer (som furubarken de selger i 5l poser som du finner i barnehager og hagebutikker).

Vedlikeholdet av disse vakre blomstene er enkelt, fordi vi bare trenger å se på fargen på røttene: hvis det er hvitt, må du vanne. På den annen side, hvis de er grønne, vil vi vente på at de blir hvite. For å vanne den, er det bare å legge til et glass med destillert vann, osmose eller av regn; noen til og med, i stedet for å bruke et glass, bruk en sprayflaske. Hvis du har en tallerken under den, så fjern overflødig vann så snart du vanner den.

Orkideer som trenger en konvensjonell gryte (som Dendrobium)

Dendrobium

Orkideer som Dendrobium kan plantes i konvensjonelle potter, med torv. Vanning må være vanlig, men unngå vannlogging. Det jeg anbefaler er at du sjekker fuktigheten i underlaget før du vanner igjen, for eksempel ved å sette en tynn trepinne i potten; Hvis den kommer ut med mye klebende jord når den ekstraheres, trenger ikke planten for øyeblikket.

Ikke glem å rengjør bladene med litt melk slik at de gjenoppretter glans som de kan. Og hvis du vil ha dem enda vakrere, gjødsle dem med en orkide gjødsel gjennom hele vekstsesongen (vår og sommer). De vil sikkert takke deg med mange blomster 😉.