Skip to content

Hvordan ta vare på orkideer om vinteren?

15 de juni de 2021

Orkideer er planter som lever i de tropiske og subtropiske regnskogene i verden, noe som dessverre betyr det de tåler ikke kulden, mye mindre frost. Av denne grunn er det vanligvis ganske stygt når vi kjøper et eksemplar med vinteren, og vi må ofte avhende det. Eller det var det vi gjorde til nå.

Virkeligheten er at selv om det er vanskelig, er det ikke umulig å holde dem i live. Ta hensyn til disse tips om hvordan du kan ta vare på orkideer om vinteren for å kunne oppnå at plantene dine kommer sunne til våren.

Beskytt dem mot kulde

Det er det viktigste. Temperaturer under 10 grader Celsius kan drepe dem. For å forhindre at dette skjer, hold dem innendørs, borte fra trekk (både kaldt og varmt), ellers ødelegger bladene og orkideene går tom for energi.

Ideelt sett oppbevar den i et veldig lyst rom, nær en varmekilde (ruteren, et oppvarmet terrarium, etc.)

Vokt deg for vanning

Vanning er veldig nødvendig for orkideer (og absolutt for alle planter), men det er spesielt delikat for hovedpersonene våre, og mye mer om vinteren. Det må være veldig knappt, fordi de lave temperaturene og de færre timene med lys gjør tørking av røttene langsommere. Så du må fortsette å bli ledet av fargen på røttene til epifyttene dine (de er plantet i gjennomsiktige plastpotter) og vanne dem bare når de er hvite; og hvis de er terrestriske eller halvjordiske, vanner dem en gang i uken. Bruk regnvann eller kalkfritt vann som er rundt 37 ºC.

Transplanter dem på sen vinter

Beskytt Cymbidium mot kulde

Når temperaturene begynner å stige litt etter litt, kan du transplantere dem ved hjelp av et bestemt substrat for orkideer som du finner til salgs i barnehagen. På samme måte også du kan betale dem med en bestemt gjødsel følge instruksjonene som er angitt på pakken. På denne måten vil du gi den styrke til å blomstre.

Kos deg med orkideene dine 🙂.