Skip to content

Hvordan ta vare på pelargoner om vinteren?

19 de juni de 2021

Geranium om vinteren er planter som må skjemmes bort mer enn nødvendig for å forhindre at frost påvirker dem, siden selv om de motstår temperaturer opp til tre grader Celsius under null uten problemer, kan snø og hagl ødelegge bladene deres, slik at de ser ganske dårlige ut.

Men, Hvilken omsorg trenger de i denne sesongen?

Blomstrende pelargoner

Pelargoniene under blomstringen trenger regelmessige vanninger og at de gjødsles ofte. Men når temperaturen begynner å synke, reduseres veksthastigheten, de siste blomstene visner og plantene sitter igjen med bare bladene for å spare energi. Når dette skjer, må vi gi dem annen pleie slik at de kan overleve den kalde vinteren som venter på dem. De er som følger:

Irrigasjon

Vanningen må være moderat, en gang hver 4-5 dag, avhengig av fuktigheten i underlaget. For å sjekke det kan vi gjøre flere ting:

  • Innfør en tynn trepinne. Når vi trekker den ut, vil vi se om mye jord har holdt seg til den, i så fall vil vi ikke vanne eller lite.
  • Bruk fuktighetsmåler, introdusere det på forskjellige punkter.
  • Vei potten en gang vannet, og igjen etter noen dager. Jorden når den er fuktig veier mer enn når den er tørr, noe som kan hjelpe oss å vite når vi skal vanne.

Hvis vi har en plate under, fjerner vi den 15 minutter etter vanning for å fjerne overflødig vann og dermed unngå å råtne av røttene.

Abonnent

Kjemisk gjødsel for planter

Ja, ja, det er sant at planter om vinteren med null vekst ikke anbefales å gjødsles, men … Hvis du bor i et område der vinteren er spesielt kald (maksimumstemperaturer på 10 ° C og minimumstemperaturer på under -3 ° C), anbefaler jeg at du legger til en liten skje Nitrofoska eller Osmocote hver 15. dag. Mer enn som mat, vil det hjelpe dem å holde røttene varme, noe som utvilsomt vil hjelpe dem til ikke å føle seg så friske.

Beskyttelse

Geranium må beskyttes mot snø og hagl, og for dette kan vi gjøre følgende:

  • Hvis det ofte er frost: hold dem innendørs i et rom der mye naturlig lys kommer inn og de er borte fra trekk (både kalde og varme).
  • Hvis frostene er lette og veldig punktlige: det vil være nok å pakke dem inn med gjennomsiktig plast eller sette dem innendørs i et område der lyset når rikelig.

Pelargonium x hortorum i fullblomstringssesong

Vi håper disse tipsene vil være nyttige for geraniumene dine for å holde ut vinteren 🙂.