Skip to content

Hvordan ta vare på petuniaer

23 de juni de 2021

Hallo igjen! Hvis vi i morges så hvordan vi skal gjødsle plantene våre med naturlige produkter, fortsetter vi nå med noen veldig populære blomsterplanter å ha på balkonger i planter eller i hagen. Blomsten er enkel … men noen ganger er den enkle den vakreste. Selvfølgelig er det i dette tilfellet. Vil du oppdage hvordan du tar vare på petunier?

Vel, ta en titt på hva jeg skal fortelle deg videre, og du vil få noen veldig vakre eksemplarer.

Petunia

Jeg elsker disse plantene, fordi blomstene deres har veldig forskjellige farger: rosa, lilla, tofarget, rød … De er flotte! Og i tillegg kan du kombinere dem som du vil, uansett om du skal plante dem i bakken eller i en gryte. Men du burde vite det petunier er solelskere, så du bør plassere dem der de kan motta så mye direkte lys som mulig, siden ellers vil ikke blomstene deres utvikle seg riktig, og det er til og med sannsynlig at planten ikke har energi til å åpne blomsterknoppene.

Som underlag anbefaler jeg at du bruker en universell til hage, spesielt hvis du bor i et ganske tørt klima, slik de krever hyppige vanninger, daglig eller annenhver dag hvis klimaet er varmt, da de ikke er veldig motstandsdyktige mot tørke. Men hvis nedbøren i ditt område vanligvis er rikelig, legg til litt perlitt i denne jorden (10% vil være nok) og legg et lag leirballer eller vulkansk leire inne i potten. Du kan også gjødsle dem med naturlig gjødsel eller med spesifikk gjødsel for blomstrende planter fra vår til tidlig høst.

Petunier

Selv om ingen større skadedyr er kjent, er det det de må beskyttes mot bløtdyr -snegler og snegler- med spesifikke produkter, ettersom de elsker bladene sine. Det kan også bli påvirket av bladlus Y Rød edderkopp, men de kan lett forhindres med naturlige avstøtningsmidler, og sprayer dem fra tid til annen med Neem-olje eller en hvitløksinfusjon tidlig om morgenen eller kvelden.

Petunier tåler kulde rimelig bra, men de dyrkes vanligvis som ettårige fordi eldre eksemplarer har vanskelig for å ha helt sunne blomster. Det er på grunn av det det anbefales å fornye dem hver sesong, noe du kan gjøre ved å kjøpe nye planter eller … så frøene deres – som du finner på et hvilket som helst jordbrukslager eller planteskole – om våren.

Er du i tvil? Kom inn Ta kontakt med med oss.