Skip to content

Hvordan tar du vare på kosmosblomsten?

8 de juni de 2021

Blomsten kjent som kosmos er vakker. Med en maksimal høyde på 1 meter produserer den små fargede blomster som kan være rosa, lilla eller hvite, som lyser opp hagen eller terrassen fra vår til tidlig høst.

Det er veldig elegant og lett å ta vare på, så mye at det er en plante som passer for nybegynnere. Allikevel, hvis du ikke har noe problem, vil jeg fortelle deg det hvilken omsorg skal du gi.

Kosmosplantenes opprinnelse og egenskaper

Gruppe av kosmosblomster

Kosmosblomsten, hvis vitenskapelige navn er Cosmos bipinnatus, Det er en urteaktig plante som er hjemmehørende i Mexico og når en høyde på opptil 1 meter. Bladene er delt inn i lineære-filiforme segmenter, og spirer fra en høyt forgrenet stamme. De fantastiske blomstene har en sentral gul plate, med rosa, lilla eller hvite perifere bånd.

Det er også kjent som mirasol, coreopsis eller lilla solsikke, og som en nysgjerrighet å fortelle deg at den ble introdusert i Europa mot slutten av 1700-tallet, selv om den i dag er sjeldnere til tross for populariteten den hadde i sin tid.

Varianter av kosmos

Det er mange varianter, som f.eks Følelse som kan nå en meter i høyden, den Versailles som ikke overstiger 45 centimeter, eller Dagdrøm Den produserer hvite blomster med et rosa senter.

Hva er omsorgen du trenger?

Hvis du tør å ha en kosmosblomst i hagen eller på terrassen, anbefaler vi å gi følgende pleie:

plassering

Slik at den kan vokse og utvikle seg normalt, det er veldig viktig at den plantes solrikt, siden det ikke tilpasser seg godt å leve i halvskygge. Det er heller ikke lurt å ha det innendørs, med mindre det er i et rom med vinduer som det kommer mye naturlig lys inn i eller en lys innvendig uteplass.

Land

  • Blomsterpotte: Hvis vi vil ha det i en gryte, anbefales det at underlaget har god drenering, slik det kan være ved å blande for eksempel svart torv med perlit i like store deler.
  • Verft: I tilfelle vi skal ha det i hagen, trenger vi ikke gjøre noen endringer, siden det ikke er krevende 🙂.

Irrigasjon

Hvit kosmosblomst

Vanning må være hyppig: omtrent tre ganger i uken om sommeren og 1-2 / uken resten av året. Det er viktig å ikke fukte luftdelen, det vil si blader, blomster eller stengler for å unngå problemer.

Hvis du skal ha den i en gryte med en tallerken under, husk å fjerne overflødig vann 30 minutter etter vanning, siden røttene ikke liker å ha kontakt med stillestående vann, og faktisk kan de råtne lett.

Abonnent

Det anbefales å dra nytte av og gjødsle planten gjennom hele blomstringssesongen med gjødsel for blomstrende planter, eller med guano (væske, til salgs), i henhold til instruksjonene angitt på pakken.

Multiplikasjon

Og hvis vi trenger flere eksemplarer, kan vi multiplisere dem så frøene dine i såbedet om vinteren og våren følg dette trinn for trinn:

  1. Først vil vi fylle et frøplantebrett (til salgs) med universal- eller såbedunderlag.
  2. Deretter plasserer vi maksimalt 2 frø i hver stikkontakt.
  3. Deretter vil vi dekke dem med et tynt lag (ikke mer enn 0,5 cm tykt) substrat.
  4. Etterpå vil vi vanne grundig med en sprøyte, eller bedre, plassere såbedet i et annet brett som ikke har hull og fylle det med vann.
  5. Til slutt vil vi plassere alt utenfor, i full sol, og vi vil holde underlaget fuktig, men ikke vanntett.

Dermed vil de spire i løpet av to uker ved en temperatur på omtrent 18 ° C.

Plager og sykdommer

Det er ganske motstandsdyktig generelt, men kan angripes av Hvit flue eller Rød edderkopp. Begge er insekter som elsker tørre og varme omgivelser, så de er vanlige om våren og spesielt om sommeren.

De spiser på bladene, selv om de også finnes på stilkene. Men det vil ikke være vanskelig for oss å kontrollere dem, eller til og med eliminere dem, for det første er planten relativt liten, og for det andre er det svært effektive naturlige produkter.

Fra min egen erfaring, det jeg anbefaler mest er kiselgur (til salgs), som ser ut som veldig fint og lett hvitt pulver. Den består av mikroskopiske alger som inneholder silisiumdioksyd, som når den kommer i kontakt med insektet, gjennomborer det og dermed får det til å dø uttørket.

I tillegg etterlater den ingen rester, men nettopp av den grunn må den brukes når det IKKE er forventet regn. Fremgangsmåten er enkel: vi våter planten med vann – tydeligvis når solen ikke lenger skinner på den – og deretter drysser vi den med kiselgur.

ØYE: det trenger ikke se hvitt ut 🙂. Litt vil være tilstrekkelig, som om vi tilsatte salt i salaten.

Hvis dette produktet ikke overbeviser oss, kan vi bruke kaliumsåpe eller insektdrepende olje, som også er veldig effektive.

Rustikk

Motstår kulde og frost opp til -4ºC, selv om det foretrekker varme og tropiske klimaer. Hvis du bor i et område der vintertemperaturen faller mye, må du holde kosmosplanten innendørs eller i et oppvarmet drivhus.

Hva er meningen med kosmosens blomst?

Utsikt over kosmosblomsten

Det er vanlig at folk gir eller skaffer seg bestemte blomster for den betydningen som er tildelt dem. Kosmos er en av dem, siden det er symbolet på beskjedenhet, av integritet og også av fred.

Tør du ha noen kosmos? 🙂