Skip to content

Hvordan tar du vare på mini-rosebusk?

5 de juni de 2021

Rosenbusker er veldig populære busker i hager, uteplasser og terrasser. Blomstringen deres er rik og langvarig, så mye at de kan blomstre fra tidlig på våren til sent på høsten hvis været er mildt. I tillegg er den veldig motstandsdyktig mot frost, så den kan dyrkes mange steder på kloden.

Selv om de alle kan plantes i en gryte og holdes der i en mannsalder, er det en som vil se mye mer fantastisk ut: mini-rosebusk. Tilsynelatende er den identisk med buskene som dekorerer hagene, men den har en egenart og det er at den ikke overstiger 50 cm i høyden. Fascinerende, ikke sant? Du vil kunne tenke på de vakre blomstene på balkongen din store deler av året, bare ved å kjenne til mini rose omsorg. I denne artikkelen skal vi fortelle deg alle kjennetegn og stell av mini rosebusk.

Hovedtrekkene

innendørs mini rose pleie

Del rosal mini også kjent under navnet pitiminí rosebusk Det er en ganske attraktiv plante hvis hovedkarakteristikk er dens lille størrelse. Imidlertid har den stor kapasitet for blomstring og kan leve veldig bra i en liten gryte. Dette er med på å gjøre det til en allsidig plante for de som ikke leker med for mye rom for dekorasjon. Vi kan kjøpe den spesialisert. Selv om det er en plante hovedsakelig for utsiden i hagen, har den også blitt brukt som en innendørs plante.

Slik er suksessen til dette anlegget det Det er en av de mest solgte de siste årene. Innenfor mini-rosebuskens verden har vi mange varianter med et bredt utvalg av farger og størrelser. Dette hjelper til med å generere bedre ornamentikk for dekorasjonen av vårt eksteriør og interiør. Det er noen varianter med mindre størrelse, og de kan dyrkes i forskjellige potter for å ha en passende andel.

Blant de mest kjente varianter av mini rose har vi Parade. Det er en variant med veldig liten størrelse siden den har en høyde mellom 20 og 30 centimeter og blomster med en størrelse på mellom 5 og 8 centimeter. Det gode med denne sorten spredte ganske slående aroma. Det er noen varianter som Patio Hit som er noe større i størrelse. 3 Rund mellom 30 og 40 centimeter med blader på størrelse mellom 8 og 12 centimeter.

Aspekter å vurdere

I motsetning til hva som skjer med normale rosenbusker, trenger ikke mini-rosenbusker podes på grunnstammer av rustikke arter. Vi kan reprodusere denne planten gjennom stiklinger siden rotsystemet og dens bladmasse er av samme sort. Før vi kjenner spesifikt til all pleie av mini-rosebusk, må vi vite at det først vil være en innendørs plante. Før eller siden må det imidlertid plantes ute, og det er da pleien vil være annerledes.

Mini rosehage stell utendørs

mini rose blomster

For at planten din skal fylle med blomster år etter år, trenger du følgende:

plassering

Mini-rose, også kalt pitiminí-rose, i motsetning til de andre den kan holdes innendørs, da den ikke trenger så mye lys. Nå anbefales det sterkt å holde den ute til vinteren kommer, da det vil være nødvendig å beskytte den mot frost hjemme, plassere den i et veldig lyst rom og borte fra trekk.

I tilfelle du bor i et varmt klima, plasser det i et halvskyggelig hjørne, og unngå direkte sol.

Irrigasjon

Vanningen av denne rosenbusken skal være hyppig, la underlaget tørke litt mellom vanningene. Om sommeren blir det vannet 4 ganger i uken, mens resten av året vil være 2-3 ganger / uke. Benytt anledningen til å gjødsle den med flytende gjødsel for blomstrende planter gjennom hele vekstsesongen (vår og sommer), i henhold til instruksjonene som er angitt på pakken.

Beskjæring

Beskjæringen av mini-rosebusk har samme mål som den konvensjonelle rosebusk, det vil si: den beskjæres slik at planten fortsetter å blomstre på en stadig mer rikelig måte. Det vil bli beskåret på slutten av vinteren, og skjære stilkene mer eller mindre i to. Ikke glem å fjerne falmede blomster slik at de kan spire nye 🙂.

Skadedyr

Hovedpersonen vår det er veldig følsomt for angrep av bladlus, edderkoppmidd og hvitflue, så det er praktisk å gjøre forebyggende behandlinger i de varme månedene, med Neem Oil, og lage infusjoner med hvitløk eller andre naturlige midler.

Mini rose bush er en veldig vakker plante, ideell for nybegynnere som helt sikkert vil gi deg stor tilfredshet.

Innendørs mini rose omsorg

dyrking av rosebusk innendørs

Nå skal vi forklare hva som er stellet med mini-rosebusk innendørs. I dette tilfellet må vi hovedsakelig fokusere på plasseringen for å holde oss inne i huset, vanning, kompost, transplantasjon og beskjæring. Det viktigste er plasseringen. Vi må finne et sted i huset som er veldig lyst. For eksempel, vi kan plassere den i nærheten av vinduene for å gi den størst mulig lysmengde. Dette skyldes at mini-rosebusk opprinnelig er en utendørs plante. Det er viktig å plassere det i nærheten av vinduet siden mangel på lys slik at det får en mer redusert blomstring. Noen av symptomene på mangel på lys er lysere farger i blomsterblad og til og med abort av allerede eksisterende blomsterknopper.

Når det gjelder vanning, bør det være moderat ved å få overflødig vann til å ligge i en plate. Overflødig vann kan forårsake rotrot, så vi må kontrollere mengdene. Gjødsel må være periodisk for å hjelpe planten å vokse ordentlig. Det anbefales en gang i uken og bruk en balansert gjødsel rik på kaliumchlorid. Hvis vi bruker gjødsel rik på nitrogen, er det en ganske rask vekst med mange blader men med knapt noen blomstring.

For å transplantere til en større gryte, må du bruke et torv og befruktet underlag. Det anbefales å bruke noen type underlag som har vært lik den som brukes med utendørs planter.

Til slutt fokuserer beskjæring bare på å fjerne noen av blomstene som allerede er basert etter flere måneder. Beskjæring utføres vanligvis mellom 5 og 10 centimeter over underlaget. Dette vil hjelpe planten til å få en god foryngelse.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om stell av mini-rosebusk.