Skip to content

Hvordan transplantere en orkide

16 de juni de 2021

Orkideer er blomster som, hvem flere som mindre, har hatt fra tid til annen i hjemmet sitt. De er veldig vakre og elegante, dannet av delikate kronblader farget i veldig muntre farger. Men i tillegg til å vanne dem, er en annen ting å gjøre for å kunne vise dem frem å gi dem en ny beholder der de kan fortsette å vokse.

Hvordan gjør du det? Det er veldig enkelt, så mye at uansett om du er nybegynner eller ikke, vil du sikkert gjøre det riktig, spesielt etter å ha lest hvordan å transplantere en orkide. 😉

Hvordan transplanteres orkideer?

For å endre orkideer, trenger vi følgende:

  • En blomsterpotte: den må være laget av gjennomsiktig plast hvis de er epifytter (som Phalaenopsis), eller farget hvis de er jordbundne.
  • Underlag: furubark hvis den er epifytisk, eller kokosnøttfiber med svart torv blandet i like store deler av terrestriske.
  • Vannkanne: av den lille 1l. En flaske med perforert hette fungerer også bra (hullene må være små, slik at vannet ikke går jevnt).
  • Vann: regn, kalkfri eller syrnet med sitron (saften av en halv sitron i 1 liter vann).
  • VALGFRI: Kuler av utvidet leire eller lignende. De vil bidra til å forbedre drenering av vannet.

Nå som vi har alt det er på tide å følge dette trinn for trinn:

  1. Først vil vi vanne orkideen. Dette vil gjøre det lettere å trekke det ut.
  2. Deretter forbereder vi den nye gryten din, legger et lag med leirballer og underlaget.
  3. Deretter trekker vi ut planten og plasserer den i den nye beholderen.
  4. Etterpå fyller vi potten med underlag.
  5. Til slutt gir vi en god vanning.

Og så? Pleie etter transplantasjon

Dendrobium kinglanum

Transplantasjon er unaturlig for planter. Fra de roter i bakken til slutten, forblir de alltid på samme sted. Av denne grunn, når vi tar dem ut av pottene sine og plasserer dem i andre de første ukene, må vi observere dem, siden det er mest sannsynlig at de vil svekkes litt. Når det gjelder orkideer, så snart vi transplanterer dem, må vi plassere dem på et veldig lyst sted, men uten direkte lys, siden ellers ville bladene bli brent.

Også, slik at alt går bra det anbefales på det sterkeste å vanne dem den første måneden med hjemmelagde rothormoner (Slik får du dem). Dermed vil de kunne gjenoppta veksten.