Skip to content

Hvordan vanne blomstene om vinteren?

14 de juni de 2021

Blomster om vinteren må møte et alvorlig problem: lave temperaturer. Kronbladene er generelt veldig følsomme og følsomme for kulde, og mye mer for frost, så vanning må gjøres med tanke på en rekke ting som jeg skal fortelle deg neste.

Det er så viktig å vite hvordan vanne blomster om vinteren, at det til og med kan være nødvendig å kjenne grader Celsius som vannet har.

Vann med varmt vann

Ja, jeg vet: du er ikke en av dem som legger stor vekt på temperaturen på vannet. Jeg ga det ikke til ham heller, egentlig. Men Det er veldig viktig, spesielt hvis vi bor i et område der det er veldig kaldt om vinteren, at vi tempererer det litt – mellom 35 og 37 ° C – før vi vanner plantene vi har hjemme, siden de er arter som kommer fra tropiske områder og derfor er veldig kalde.

Husk å fjerne overflødig vann fra platen

Hvis vi har potteblomster, og denne på en tallerken Vi må huske å fjerne vannet som er til overs fra detSom ellers vil røttene ha større sjanse for å råtne.

Sjekk jordfuktigheten før vanning

Før vanning må du sjekke fuktigheten i jorden, spesielt hvis du skal vanne innendørs planter og / eller hvis du er i tvil. Unnlatelse av å gjøre det kan føre til mange problemer, så mye at vi kan miste dem. For å unngå dette kan vi gjøre flere ting:

  • Bruke en digital fuktighetsmåler: det vil fortelle oss umiddelbart om jorden som har kommet i kontakt med den er våt eller tørr. For å gjøre det mer nyttig, må det introduseres i andre områder (nærmere planten, lenger unna …).
  • Vei potten en gang vannet og igjen etter noen dager: våt jord veier mer enn tørr jord, så denne forskjellen i vekt kan tjene som en indikator.
  • Innfør en tynn trepinne: Hvis det kommer ut med mye klebende jord, vil det bety at det ikke er behov for vann.

Hvis planten din blomstrer, gjødsle den

Å produsere blomster er et betydelig energiforbruk for anlegget. Å få henne sunn og sterk Det må betales med flytende gjødsel rik på fosfor og kalium i henhold til indikasjonene som er spesifisert på produktets emballasje.. På denne måten kan jeg forsikre deg om at han vil ha nok krefter til å ta ut et større antall vakre blomster.

Rosa hyasintblomst

Jeg håper at du med disse tipsene kan glede deg over blomstene dine hele vinteren 🙂.