Skip to content

Hvordan velge potter for orkideer?

14 de juni de 2021

Orkideer er veldig vakre planter, men når vi anskaffer dem, lurer vi ofte på om vi må legge dem i pottene, eller om det er bedre å bytte dem. Sannheten er at dette har mye logikk, siden de ikke alltid er i beholderne som de burde være.

Det er ikke slik at produsentene ikke vet hvilken som skal brukes, men ofte er det i de samme barnehagene der de blir introdusert i keramiske potter som er vakrere, men som holder røttene skjult, noe som i planter som Phalaenopsis er et problem. Med tanke på dette, Hvordan skal orkideepotter være? Kommer opp neste, forteller vi deg.

Hvilke typer orkideer er det?

Avhengig av deres oppførsel og stedet de vokser, skilles det mellom seks typer orkideer:

Epifytter

Cymbidium orkide i blomst

Epifytiske orkideer er de som de vokser på grenene av trær, som Cymbidium eller Vanda.

Semi-epifytter

Cattleya

Semi-epifytiske orkideer er de som kan leve både på grenene og på stammene til andre planter, som Cattleya.

Litofiler

Pottedendrobium

Litofile orkideer er de som de vokser på steinene som med tiden går over dekker av mosser, lav og plantefragmenter. To klassiske eksempler med Phalaenopsis og Dendrobium.

Klatreplanter

Vanilje

Klatring orkideer er planter som rot i bakken men det, lener seg på trærne, voks opp, som Vanilla.

Jordbasert

Billlet

Terrestriske orkideer er de som de vokser på bakken, som Bletilla eller Paphilopedilum.

Parasitter

Corallorhiza

Parasittiske orkideer er de som ikke har evnen til å produsere klorofyll alene og at de derfor må parasitere en annen plante for å overleve, for eksempel Corallorhiza. De er veldig vanskelige å finne for salg siden dyrkingen er komplisert.

Hvilken pott skal du bruke?

Orkideer

Nå som vi har sett de forskjellige typer orkideer, vil det være lettere for oss å vite hvilken type gryte vi skal bruke, enten den er laget av gjennomsiktig eller farget plast. Men for å gjøre det litt mer så og det ikke er rom for forvirring, skal vi se nøyaktig hvilken vi må kjøpe for vår elskede plante.

Og la oss begynne kl jordbasert og for creepers. Disse orkideene vokser, som vi har nevnt, på bakken; det vil si at dens røtter trenger gjennom jorden. Av denne grunn må vi plante dem i fargede plastpotter, da dette vil tillate dem å vokse uten problemer.

Tvert imot, hvis vi har skaffet oss en epifyt ja eller ja, vi må plante den i en gjennomsiktig plastkanne (som denne) fordi de har ganske utsatte røtter i sitt habitat. Men hvis det er det semi-epifytisk eller litofil, kan vi bruke den beholderen vi liker best, enten den er gjennomsiktig eller farget.

Vi håper det har vært nyttig for deg. 🙂