Skip to content

Hvordan vokse og reprodusere en rosebusk

25 de juni de 2021

De Rose busker De er buskplanter som må vannes ordentlig, og de har dekorert hager, terrasser og balkonger i lang tid. Og det er det, Hvem kan motstå skjønnheten i blomstene? Det er rødt, rosa, hvitt, marineblått, tofarget, … I tillegg motstår de frost og har en viss motstand mot tørke, men som vi vil se nedenfor, er det ikke tilrådelig å få deg til å gå gjennom den dårlige drikken.

Reproduksjonsmetoden er relativt enkel. Du vil se hvordan du i noen få trinn vil kunne ha nye eksemplarer av den rosenbusken du liker så godt.

Kultur

rose

Før du tenker på å reprodusere vår rosebusk, er det viktig å vite hvordan den blir tatt vare på. Vel, det første er å velge om vi vil ha den i en gryte eller i bakken, siden avhengig av hvor vi planter den, vil vanningsfrekvensen være forskjellig.

Gryte eller jord

hvit rose

-Blomsterpotte

Rosenbusker kan leve i potter, eller i planter sammen med andre av sitt slag. Hvis vi bestemmer oss for å ha det der, er neste trinn å anskaffe et spesifikt substrat for disse plantene, eller å lage blandingen selv, som vil være sammensatt av 70% svart torv, 20% perlit og 10% organisk gjødsel (humus av orm , hestegjødsel, … hva vi foretrekker).

For å transplantere den, fjerner vi den forsiktig fra den gamle gryten, fyller den nye gryten litt med underlaget vi har kjøpt eller forberedt, vi introduserer planten, og vi fyller ferdig. Det siste trinnet er å vanne rikelig.

-Til vanlig

Hvis det vi ønsker er å ha det på bakken, vi lager et hull omtrent dobbelt så høyt som potten. Hvis potten for eksempel er omtrent 20 cm høy, vil hullet være 40 cm dypt. Når du er ferdig, fyller vi halvveis med underlag, vi legger rosenbusken, og vi fyller ferdig.

Og til slutt vil vi vanne rikelig.

Plassering og vanning

rød rose

Rosenbusker er planter som de trenger å være i full sol å kunne vokse og utvikle seg ordentlig. De trenger også lys for å produsere mange vakre blomster. Derfor vil den ideelle beliggenheten være den med direkte lys, ideelt sett hele dagen.

Vanning vil avhenge av om det er i en gryte eller på bakken, i tillegg til klimaet på stedet. Som en generell regel, bør de i potten vannes en eller to ganger i uken, og de i bakken ukentlig. Hyppigheten vil variere hvis det er et regnfullt klima, eller hvis det er veldig varmt og tørt.

Nå, når rosebuskene mine er avgjort, og jeg vet hvordan jeg skal ta vare på den, hvordan kan jeg reprodusere den?

rose

Rosebuskene kan reproduseres av frø eller ved stiklinger tatt i februar.

Frø

Av frø er en metode som praktisk talt ikke brukes fordi det tar lengre tid å blomstre. Men ikke bekymre deg. Hvis du vil prøve det med din dyrebare rosebusk, må du gjøre følgende:

 • For å få frø fra en rosebusk, er det første du må gjøre å sørge for at blomsten har blitt pollinert. Dette vil være kjent når kronbladene har falt og det har dannet seg en slags stiv «ball» (kalt hyben, som vil være helt moden til høsten), der frøene blir funnet.
 • Samle og trekke ut frøene.
 • De er godt rengjort for å fjerne masserester.
 • De går i vannet i omtrent 12 timer.
 • Og de blir sådd direkte i såbed.

Stiklinger

Reproduksjonsmetoden med stiklinger eller innsatser brukes til å få nye planter identiske med moderplanten, og som blomstrer på kortere tid. Det foregår hovedsakelig i februar måned på den nordlige halvkule, men det kan også prøves i oktober. Fortsett som følger:

 • To eller tre grener blir kuttet som har minst seks knopper der bladene spirer.
 • Substratet er klargjort, som må være spesifikt for rosebusk, ellers kan vi lage den nevnte blandingen selv.
 • Gryten er fylt.
 • De tre skjærende knoppene introduseres. Du kan 4, men det er best å bare skrive inn tre.
 • Vi vil vanne rikelig.
 • Og til slutt vil vi plassere den på et sted der den ikke får direkte lys, før vi ser at de nye bladene begynner å spire.

Liker du rosebusk? Har du noen hjemme?