Skip to content

Hvordan vokse og ta vare på en Peonies-plante?

18 de juni de 2021

Når vi snakker om vakre blomster, er det ubestridelig at Peon hjemmehørende i Asia, opptar sitt eget rom mht skjønnhet, fargerik og dekorasjon det betyr. Men bruk og nytelse av pionen er ikke begrenset til det asiatiske kontinentet, siden det er vanlig å finne det i mange land utenfor det kontinentet.

Eksperter påpeker at det er ca. omtrent førti arter av denne blomsten og hvis det handler om Fengh Shui, antar bruken a veldig effektiv kur i kjærlighetsforhold og romanser.

Peoner og deres omsorg

pioner og deres pleie

Først av alt må vi vite det det ideelle klimaet for utvikling er temperert, så vi vil unngå veldig varme klima for enhver pris.

Når det er sagt, er det det viktig å vurdere riktig belysning, gi de nødvendige næringsstoffene, dokumenter korrekte tider for å fjerne løvverk, jordforhold (fuktighet, dybde).

Anlegg krever minst seks timer sol om dagenIndirekte eller indirekte, sistnevnte er vanligvis skadelig ved middagstid. Må sørge for såing i sikker avstand fra homonyme planter og andre arter for å sikre god belysning.

De overdreven bruk av kompostskader blomstringen av pioner, ikke løvet, men hvis det er vår kunnskap at jorden har de nødvendige næringsstoffene for dyrkingDet anbefales bare å supplere det med bruk av gjødsel som inneholder for eksempel benmel og lite nitrogen. Det er viktig å ikke bruke den på bunnen av planten, men rundt den.

Fjerningen av bladverket forringer for tidlig blomstringsprosessen mens planten er i blomstringsprosess, må den være intakt. Den ideelle tiden til å gjøre det er så snart høsten begynner.

Hvis planten er urteaktig, er den dybden den skal plantes til er ca 5 cm og hvis det er et tre mellom 10 og 15 cm. Dette garanterer en god etablering av røttene og delvis den påfølgende veksten av planten.

De god drenering av jorden der vi vil vokse våre pioner er en prioritet, så hvis vi observerer det vannet forblir stående rundt planten Det betyr at det ikke er god drenering og derfor vil planten bli skadet, det rette er at jorden forblir fuktig uten frost, og det anbefales vanne dem omtrent 2 ganger i uken.

Peonies transplantasjon

bruk av pioner i dekorasjon

Transplantasjoner i disse plantene vanligvis forårsake en forsinkelse på ett år eller mer i blomstringen, så hvis det er vårt tilfelle, må du ha kunnskapen og tålmodigheten til å vente. På samme måte vil det være nødvendig å sikre at minimumsvilkår for dyrkingBortsett fra det faktum at klimatiske fenomener som ekstrem kulde og for tidlig eller langvarig tørke påvirker plantens utvikling og blomstring.

En anbefalt separasjon på omtrent 1 meter mellom en Peony-plante og en annenHold også omgivelsene til plantene rene for ugress for å unngå infeksjoner og at luften sirkulerer mellom dem på en optimal måte.

Det er viktig å huske at pioner er delt inn i arboreal og urteaktig

De regnes som arboreal de som utvikler en treaktig stamme hvis størrelse kan vokse og overstige 2 meter; de urteaktige kan derimot vokse opp til en meter.

Denne blomsten, bortsett fra vakker gir fra seg en deilig aromaDet er dem i vakre farger som rød, fiolett, rosa og hvit, og i deres forskjellige former kan vi finne dem mer eller mindre løvrike, bestemt av deres rader med enkle og doble kronblader.

Din sesong å blomstre spenner fra tidlig på våren til sensommeren. Det er også en plantetype hvor vi kan finne noen varianter som varer opptil 50 år, forutsatt at riktig pleie opprettholdes selvfølgelig.

Et par morsomme fakta, anlegget påvirkes i blomstringen: når den er transplantert og når frosten ikke har vært minst 37 dager med en temperatur som svinger mellom 7 grader og -7 grader Celsius.