Skip to content

Hvorfor åpner ikke blomstene mine?

24 de juni de 2021

¿Du har planter hvis blomster ikke åpner seg, og du vet ikke hvorfor? I så fall vil vi prøve å løse mysteriet. De aller fleste planter trenger å blomstre for å forplante arten sin, så de trenger gunstige klimatiske forhold for å garantere suksess. Men noen ganger når de tar ut det som ser ut som det må være en veldig vakker blomst, åpner den ikke.

Klimaet kan ha endret seg, eller vi kan ha endret noe i måten vi tar vare på planter. Noen små detaljer, enhver liten endring kan påvirke hagen vår på en eller annen måte eller til grytene våre. Som oversettes til endringer i planten og som en konsekvens også i blomstene, som kanskje ikke åpner seg.

Farinøs primula

Vi skal heller ikke glemme våre «kjære» venner insektene, som opptrer hvert år. Noen er veldig gunstige for hagen, for eksempel bier eller sommerfugler. Men det er andre som, hvis de ikke er merket av, kan ødelegge helsen til plantene dine. i løpet av noen dager. Disse insektene er ikke dårlige, siden de alle har sin rolle i økosystemet, men det anbefales å kontrollere dem for å forhindre at de blir alvorlige problemer for pottene eller hagen.

Når en plante bestemmer at den ikke vil åpne blomstene, kan det være fordi:

  • Det vanner for mye: Vi må være forsiktige med overflødig vanning, da vi husker at ikke alle planter trenger like mye vann. Noen, som rosebusk, kan dekke knoppene med en veldig fin film – som ikke sees med det blotte øye – og forhindrer at blomstene åpner seg. De gjør dette fordi de ikke klarer å absorbere vann i den hastigheten vi vanner med, og det er mye viktigere på dette tidspunktet å løse problemet som røttene har, i stedet for å blomstre. Løsningen er å la substratet tørke mellom vanningene. Hvis underlaget er veldig, veldig fuktig, kan det tas ut av potten og pakkes med bomull. Dette er et materiale som absorberer vann veldig effektivt, noe som vil gjøre det veldig bra for planten.
  • Skadedyr på blomster: Blomstene kan angripes av forskjellige skadedyr og / eller sykdommer. De vanligste er: thrips, mealybug og botrytis.
    -Trips: de er små, små insekter som kan skade blomster i løpet av noen dager. Symptomene er: grå flekker på bladene og brune på blomstene. Det må behandles med insektmiddel og gjentas hver 15. dag.
    -Cochineal: Det finnes flere typer hvitløk. Den mest kjente er bomullsdunen og den populært kjent som «San José-lus.» Det behandles med antikochineal.
    -Brotritis: Botrytis er forårsaket av en opportunistisk sopp. Det ser ut når det er overflødig vanning og planten begynner å svekkes. Angriper blomster, stilker. blader … Et tydelig tegn på at planten har denne soppen er den grå formen som de berørte delene av planten har. Det må behandles med et soppdrepende middel, fjerne de berørte delene og redusere risikoen.
  • For mye varme eller kulde: Hvis det er for kaldt eller varmt, er det planter som bestemmer seg for å stoppe blomstringen.

Rival Rose of Paestum

Det er veldig mulig at blomstene som ikke åpner, vil visne og falle. Dette er ikke bekymringsfullt. Det viktigste er å identifisere problemet for å løse det så snart som mulig, og være i stand til å forhindre at det skjer igjen.