Skip to content

Hvorfor faller orkidéblomstene mine av?

16 de juni de 2021

Orkideer er en av de vakreste blomstrende plantene rundt. De produserer vakre blomster store deler av året, våren er deres favoritt sesong, men også dyrking og vedlikehold er ikke veldig enkel. De trenger kalkfritt vann og beskyttelse mot kulde og solstråler for å vokse ordentlig, noe som ikke alltid oppnås i hjemmet.

Derfor, hvis det fra dag til dag begynner å bli stygt eller trist, bekymrer vi oss mye, siden det ikke alltid er lett å gjenopprette. En av de vanligste tvilene som kan oppstå er hvorfor orkideen min mister blomstene. La oss se hvorfor det skjer og hva vi kan gjøre for å løse problemet.

Av naturlige årsaker

Phalaenopsis i blomst

Blomster har en begrenset forventet levealder, ca 7 til 8 uker. Det er normalt for dem å tørke ut når dagene går, og starte med de som er i den nederste delen av blomsterstangen.

Kaldt eller varmt

Slik at blomstene kan åpne seg og holde seg så lenge som nødvendig, temperaturen må være mellom 15 og 30 ºC. Av denne grunn, når det er kaldere eller varmere, kan to ting skje: den ene at planten bestemmer seg for ikke å blomstre; eller to, for å avbryte blomstene.

Å gjøre? Plasser den i et rom med behagelige temperaturer, og beskytt den mot trekk.

Mangel eller overskudd av vann

En av de vanligste årsakene er ikke å ha nok vann eller tvert imot å ha for mye. Du må alltid prøve å unngå så mye at røttene ikke har mye vann enn de har i overkant. Hvordan? Veldig enkelt: hvis det er en epifyt (den vil bli plantet i en gjennomsiktig krukke), den må vannes hver gang røttene er hvite; og det er jordbasert eller halvjordiskVi vil vanne den to eller tre ganger i uken om sommeren og hver 5-6 dag resten av året.

Sprøyting av blomstene

Hvis vi pulveriserer blomstene, vil de ødelegges raskt. I tilfelle vi har det i et rom med lav luftfuktighet, kan vi plassere glass med vann rundt det.. Dermed vil vi ikke ha noe behov for å pulverisere det.

Håndtering

Berøring av blomstene og / eller flytting av orkideen kan føre til at de mister sine dyrebare kronblad, slik det ofte er når du tar det med hjem. For å unngå det, Vi må plassere den et sted og la den være der alltid.

Sykdom

Sykdommer forårsaket av sopp eller bakterier kan redusere blomsters levetid. Derfor du må se godt på bladene og, hvis vi kan, røttene fra tid til annen for å være oppmerksom på ethvert tegn som indikerer at planten ikke har det bra, og å behandle det med spesifikke produkter.

Phalaenopsis Maki

Jeg håper at nå kan du vite hvorfor blomstene faller på planten din 🙂.