Skip to content

Hvorfor har pelargonet mitt gule blader?

16 de juni de 2021

De pelargoner Det er veldig lett å dyrke blomster som lyser opp terrassen eller hagen vår store deler av året. I tillegg er de veldig billige, slik at vakre komposisjoner kan opprettes sammen med andre varianter eller andre typer lave planter.

Noen ganger oppstår det imidlertid problemer, og det er ikke rart at vi av og til lurer på hvorfor geraniumet mitt har gule blader. For å finne svaret, vi må først kjenne noen av hovedegenskapene, og så kan vi begynne å behandle det.

Kald

Geranium i blomst

Geranium er en urteaktig plante som, selv om den kan dyrkes utendørs hele året i varme og tempererte klima, når vinteren ankommer, når temperaturen faller under 15 ° C, oppnås veksten. Dette i seg selv er ikke noe problem, da du trenger å «hvile» for å ha styrke om våren, men Hvis kvikksølv i termometeret fortsetter å falle og er under 0 °, vil bladene gulne og falle, siden de ikke støtter frost.

Å gjøre? Hvis temperaturen faller under -2 ° C, det mest tilrådelige er å ha det inne i huset til godværet kommer tilbake.

Overflødig vanning

Vanning er det viktigste for plantene som dyrkes. Men vi tenker ofte at jo mer vann vi gir dem, jo ​​bedre blir det når virkeligheten er veldig annerledes. Enten vi vanner litt eller mye, vil pelargoner få problemer. I tilfelle overvann, begynner å gulne på de nedre bladene, som vil ende opp med å falle. I tillegg vil det se falmet ut, som trist.

Å gjøre? Det mest tilrådelige er fjern planten fra potten, pakk rotkulen med absorberende papir, og la den ligge på et sted beskyttet mot direkte sol til jorda har tørket helt. Etterpå planter vi den igjen i beholderen, og vi behandler den med et spray soppdrepende middel for å forhindre at det oppstår sopp.

Mangel på vanning

Geraniums trenger veldig hyppige vanninger, spesielt om sommeren, og det er tilrådelig å vanne omtrent tre ganger i uken. Men når vi vanner mindre enn nødvendig, bladene vil gulne og se triste ut. De kan også krølle seg når kantene tørker.

Å gjøre? Vann, selvfølgelig. Vi tar potten og legger den i en bolle med vann til jorden er godt gjennomvåt. På denne måten kan planten komme seg raskt.

Næringsfattig substrat

Hvis vi planter pelargon i en gryte og ikke transplanterer det ved å legge nytt substrat annethvert år, vil til slutt det som skjer røttene vil gå tom for næringsstoffer og planten vil begynne å svekkes.

Å gjøre? I tillegg til å transplantere det annet hvert år, det er veldig viktig å betale det fra vår til høst med gjødsel for blomstrende planter, i henhold til indikasjonene angitt på pakken.

Rød blomst geranium

Nå som vi vet hvorfor bladene kan bli gule, kan vi ha noen vakre pelargoner 😉.