Skip to content

Hyacinth (Hyacinthus orientalis)

7 de juni de 2021

De Hyacinthus orientalis er en pæreformet plante som tilhører familien Asparagaceae, ofte kjent som Jacinto. Den er preget av den lette kultiveringen; som, lagt til det faktum at de vakre blomstene, utstråler en behagelig duft, har gjort denne arten til en av favorittene til gartnere.

Opprinnelse og habitat

Hyasinter, spektakulære pæreformede

Hyasinten er innfødt i Middelhavsregionene, Midtøsten og Sentral-Asia. På grunn av sine attraktive og duftende blomster dyrkes den i dag i alle tempererte regioner i verden.

Kjennetegn ved Hyacinthus orientalis

De Hyacinthus orientalis på slutten av vinteren har den løvverk av tynne, fortykkede, oppreiste, mørkegrønne blader og en sylindrisk blomst bestående av rikelig med blomster som utstråler en ekstremt behagelig parfymert aroma, blomstene deres presenteres i et stort utvalg av farger; Det er rødt, hvitt, rosa, oransje, lilla og blått.

I forhold til høyden er dette veldig små planter som knapt når 20 til 30 centimeter. I arter av utvidet natur kan blomsterlandskapet ha 7 til 10 blomster; mens han er i hybridarter, blomstene stables nær hverandre, som danner en kompakt panicle, med utallige blomster som kan variere fra 25 til 30.

Løvverk og blomstring av denne planten varsler vårens ankomst. Midt i moderne tid ble hyasinten ansett som forsiktighetsblomst og symbol på jomfruens nåde, da et symbol på luksus og i dag er det et symbol på kjærlighet og troskap.

Planting og stell

Det er en lett-å-dyrke plante, egnet for både hager og utendørs, den kan også dyrkes i vann eller tvunges om vinteren. For best resultat, det er viktig at du dyrker den i full sol, i potter eller i det åpne feltet. I forhold til jorda må den være frisk og løs.

Hyasintblomstring skjer på sen vinter, vanligvis i løpet av mars måned. Hvis du merker at jorden er tørr, bør du vanne den, og alltid søke et nytt underlag til slutten av blomstringen. Ettersom blomstringssesongen vanligvis er våt og kjølig, vanning er vanligvis ikke nødvendig, mer hvis det er planter plantet i hager.

Når blomstene begynner å visne, fjern de skadede og vanne plantene når du tror det er nødvendig; så kan du stanse vanningen. På den tiden kan du grave opp plantene og sette dem på et kjøligere, tørrere og mørkere sted til ankomsten av høsten. Denne praksisen er veldig passende, spesielt når det gjelder potteplanter; Nå, hvis de dyrkes i hager, kan du la dem være uten noen form for bekymring i den naturen.

Det er normalt at hyasinter som blir værende i jord som blir mer kompakte med tiden, har en tendens til å produsere blomsterstander som er mindre tette og rikelig med blomster, men disse beholder sin vanlige farge og duft.

Hvis du vil at hyasintene dine alltid skal produsere blomster i overflod, må du bruke spesifikk gjødsel for løkplanter under blomstringen, men til det halve målet som er angitt i presentasjonen. En annen viktig anbefaling er at du graver opp pærene annet hvert år.Når du har fjernet dem, fortsetter du med å plassere større pærer på samme sted, når du har bearbeidet jorden effektivt og at den blir myk og med god drenering.

Som med andre løkplanter, er Hyacinthus orientalis Det har blitt hybridisert i mange år i mange regioner i verden, spesielt av nederlandske produsenter. Derfor er det et stort antall varianter av hyasinter på markedet som tilbyr elskere av denne blomsten, en rekke farger.

Sykdommer og skadedyr

blomstret hyasint

Denne planten er utsatt for sykdommer og parasitter av forskjellige arter. Et av de hyppigste tilfellene er tilfeller av snegler og snegler som spesielt parasiterer på bladene, hvorfra de tar mat, som truer veksten og livet til planten.

Dessuten også gråskimmelangrep er hyppig (botrytis hyacinthi) favorisert av stillestående vann. De berørte plantene har grå flekker på bladene og pærene. Selv om de er mindre vanlige, kan de også angripes av bakterier som manifesterer seg som råte og gulaktige flekker.