Skip to content

Ideer for å dufte hjemmet med friske planter og urter

25 de juni de 2021

Planter og blomster gir ikke bare vakre farger slik at vi kan nyte et øyeblikk av hvile med et fantastisk bakgrunnslandskap, men også drømmende aromaer slik at vi føler oss fornyet, frisk og vital.

Hvis du har en hage hjemme, kan du dra nytte av den for å få mest mulig ut av den, ikke bare ved å utføre vedlikeholdsoppgaver, men også ved å bruke dufter som planter gir bort for å dufte huset.

På jakt etter den perfekte duften

Tenk deg at du noen gang har gått inn i en parfymebutikk og prøvd forskjellige dufter til du mistet luktesansen. Nesen er veldig spesiell og liker ikke overdreven, så når du skal dufte hjemmet, må du ta hensyn til dette.

Det handler ikke om å legge til aromaer, men om å kombinere dem på den beste måten. Dra nytte av de mest sprudlende duftene i hagen din for å markere dem uavhengig, kombiner de mykeste for å forbedre aromaene. Det er motpunkter som alltid passer bra som en litt krydret aroma med en annen søt, men de er unntaket. Det kanskje mest vellykkede er å tilsette blomsterdufter eller forbedre søtsaker uten overdreven mat, satse på urter og fruktaromaer.

Ikke glem å ha de naturlige aromaene i hjemmet ditt blomster i hvert av miljøene selv om hemmeligheten nok en gang er å unngå overdreven.

Tre ideer for å dufte hjemmet ditt

Aromatiser med blomster

Den enkleste måten å aromatisere hjemmet på er å plassere vaser i omgivelsene og fylle dem med friske blomster som ikke bare gir smakfulle aromaer, men også farger. De vaser med friske blomster de ser aldri ille ut, og det er ingen bedre lukt enn friske blomster. Plasser dem på strategiske steder, som kjøkkenbordet, badet, på nattbordene.

Hvis du har litt tid kan du opprette naturlig røkelse med urter og blomster. Prosessen er veldig enkel fordi du bare trenger å kutte de mest aromatiske som lavendel eller roser og deretter feste dem med en bomullsbue og la gjengen tørke på et tørt sted i skyggen. Når den er tørr, kan du plassere den i skap, hyller og andre steder.

Aromatiser med blomster

Og hvis du vil ha en spray duft kjøp en flaske destillert vann og tilsett urter og blomster (lavendel, sitron, verbena, roser, balsam, aloe vera, etc). La dem bosette seg og spray deretter miljøene med en spray.