Skip to content

Kalanchoe blossfeldiana, en veldig høstlig plante

23 de juni de 2021

Med ankomsten av høsten er utvilsomt en av de mest populære plantene i hager og hjem Kalanchoe blossfeldiana, siden det blomstrer på disse datoene. I tillegg til rustikken og den store prydverdien, er den en perfekt plante for å gi farge til Halloween-dagen som kommer nærmere og nærmere. Sammen med de populære gresskarene i hallen mellom trærne kan det se spektakulært ut.

Vil du vite mer om denne vakre planten?

Opprinnelse og egenskaper

Kalanchoe blossfediana blomst

De Kalanchoe blossfeldiana det er en saftig plante som er hjemmehørende i Madagaskar. Den kan nå en høyde på ca 30 cm og en bredde på ca 20 cm, noe som gjør at den blir en veldig egnet plante å ha i potter og / eller planter. Blomstene har varierte farger, går fra rød til oransje. Det er også gule eller hvite blomster, enkle (som vist på bildet ovenfor) eller doble.

En enkel reproduksjonsmetode er av bladskjæring. Bladene, som er lyse mørkegrønne i fargen, kan plantes i skuffer ved å legge dem litt og dekke enden der røttene kommer fra med litt torv. Dette brettet skal plasseres på et sted med mye lys, men unngå direkte sollys, da det kan være skadelig.

Kalanchoe blossfedlana

Omsorg

En av de mest problematiske skadedyrene for dem er utvilsomt snegler. Disse små bløtdyrene elsker ømme blader, og det er derfor vi må beskytte planten med et frastøtende middel eller plassere den inne i hjemmet.

Er følsom for kuldeFaktisk støtter den ikke temperaturer under 10 °. Imidlertid tilpasser den seg godt til å bo innendørs der det vil gi et spesielt preg til hjørnet der vi har plassert det. Det er viktig at hvis vi har det under disse forholdene, ikke overvanner det eller holder fatet med vann, da det lett kan råtne. Underlaget skal få tørke mellom vanningene for å få det til å vokse ordentlig.

Kalanchoe calandiva

Du har kanskje noen gang funnet deg selv til salgs Kalanchoe calandiva og du trodde kanskje at det er en unik art, men sannheten er at den er en rekke av K. blsssfeldiana; faktisk dens vitenskapelige navn er K. blossfeldiana var. calandiva. Den eneste forskjellen er at den har de doble blomsteneDet vil si at i stedet for å ha en enkelt kronblad med kronblad, har den to. Ellers er pleien den samme.

Mer informasjon https://www.jardineriaon.com/kalanchoe.html og kalanchoe care