Skip to content

Kjennetegn, dyrking og stell av Amarillys belladonna

14 de juni de 2021

Amarillys belladonna eller Pink Lily, er en løkplante som er hjemmehørende i Sør-Afrika, og i dette innlegget vil vi gi deg detaljer om hvordan du kan vokse, ta vare på og hvilke egenskaper Amarillys belladonna eller Pink Lily.

Hvordan dyrke Amarillys belladonna eller Pink Lily

Amarillys belladonna eller Pink Lily

Denne pæreformede krever en helst mykt underlag, rikt på humus og noe sand som kan oppnås ved å blande kastanjejord og pottejord; hvis dette ikke er mulig, vil det komme veldig godt overens med godt drenert jord.

De belladonna De kan dyrkes både i potter og direkte i bakken.

Pottedyrking

Velg en gryte som er minst 12 inches dyp, og legg grus i bunnen for tilstrekkelig drenering pæren skal ikke plasseres veldig dypt, slik at toppen flugter med overflaten.

I prinsippet skal ikke gi direkte sollysI stedet, prøv å gi den mer skygge enn lys til kokongen er synlig, hvis du skal plassere den der den får sollys.

Dyrking på land

Først må du rengjør jorden, fjern alle spor av ugress og småstein, løsner substratet litt, og når dette er gjort, åpner vi et hull omtrent 15 centimeter dypt. Deretter tilsettes en sandbunn og pæren plasseres på bakken, og pass alltid på at toppen er på nivå med overflaten; Dette er fordi den mottar den nødvendige varmen for å blomstre.

På forhånd bør du vite stedet der pæren eller frøet skal plantes siden Amarillys belladonna eller Pink Lily er ikke veldig tolerant mot transplantasjoner. Den gunstige sesongen for dyrking slutter om sommeren eller om våren.

I klima med lav temperatur er det bedre å plante i potter for å gjøre det lettere å beskytte den under frost, hvis de allerede er plantet ute, det anbefales å beskytte basen godt for å unngå å skade pæren.

Belladonna kan dyrkes fra frø, men du må huske på at den første blomstringen vil skje mellom tre og fem år etter planting. Det rosa liljefrøet bør plantes fra og med våren for å forhindre varmeskader.

Bruk en gryte eller beholder 10 centimeter eller litt dypere, tilsett litt godt drenert, næringsrik jord, plant frøet 2,5 cm. vann, og hold den ved en temperatur på ca. 16 ºC, godt beskyttet. Om to uker skal det spire, så vent til våren etter for å kunne transplantere.

Omsorg for Amarillys belladonna eller Pink Lily

Amarillys belladonna eller Pink Lily trenger flere soltimer om dagen, så prøv å holde den på et lyst sted der det kan få direkte eller indirekte sollys, avhengig av klimaet i regionen du er.

Å vanne planten, er det praktisk å vite at jo større tilstedeværelse av dette mer vann til planten og mindre mengde mindre vanning; Av denne grunn er frekvensen og vannmengden svært liten om sommeren, og unngår for enhver pris at underlaget blir stillestående fordi pærene vil bli skadet.

kjennetegn på den rosa liljen

Når blomstestengelen dukker opp, flytende gjødsel skal påføres med hyppighet på 15 dager og så snart bladene visner, siden belladonnaen må holdes ren for allerede døde blader og blomster for å øke næringsstoffene som pærene trenger for neste blomstring.

Kjennetegn ved Amarillys belladonna eller Pink Lily

Denne pæreformede er preget av sine vakre blomster, i rosa toner og med en behagelig aroma, som forekommer i små grupper og etterligner formen på en trompet.

Dens pære, av betydelig størrelse, genererer en slags stamme som vokser uten løvverk og på spissen viser den en bukett med opptil 15 blomster. Bladene vises ikke før høsten, de er store og ligger bare ved bunnen av planten.