Skip to content

Kjennetegn, dyrking og stell av skoghyasinten

14 de juni de 2021

De Skoghyacint som har som et vitenskapelig navn Hyacinthoides non-scriptaVi kjenner den som en art som har sitt opphav i landene i Europa og tilhører underfamilien styloid.

Kjennetegn ved skoghyacinten

Kjennetegn ved skoghyacinten

Som med de andre artene som tilhører styloid-underfamilien, Forest Hyacinth det er en langvarig urteaktig plante som har en vekst som starter fra en pære.

Stilkene til denne planten har en måle ca 10 til 13 centimeter i lengde med en topp som er skrånende.

Blomstene produsert av Forest Hyacinth har en blå farge som ligner på lavendelblomster, som igjen har en form som ligner på en bjelle, har en liten duft og også noen antenner som er hvite med gule nyanser.

Blomstringstiden finner sted i månedene mai og april, hvor denne planten dekker en stor mengde av skogene i landene i Europa som et slags teppe fullt av blomster.

Det er ganske vanlig at hybrider kan bli funnet med en art som er nært beslektet (H. hispánica), som skiller seg ut fra bredden på blomstene, i tillegg til å ha et mindre hengende utseende, noen ganger med antenner i en litt mørkere farge som blek lilla når det gjelder H. hispánica som er rene og også blader som er mye bredere.

Det er mulig å finne visse varianter, vanligvis i fargene rosa eller også hvite, som for eksempel er tilfellet med Skoghyacint Alba.

Skogshyacintpleie og -dyrking

Hvis vi refererer til dyrking av hyasint i vann, er det best å ha spesielle beholdere som kalles jacinteros, at vi kan finne dem i enhver butikk som er spesialisert. Nevnte beholder har en ganske liten innsnevring i sin øvre del.

Når vi har fått hyacinten, vi må plassere pæren i den delen som er lengst, på denne måten kan vi forhindre at den kommer i kontakt med vann. Hvis vi ønsker å observere en forbedring i veksten av hyasinten, må vi bytte vannet minst hver 15. dag og plassere et stykke kull inne i det, ellers kan det også være en teskje salt.

Skogshyacintpleie og -dyrking

Hvis vi velger dyrke hyasinten i en gryte, er det nødvendig å velge en som er dyp, og deretter plante pæren omtrent 20 centimeter fra overflaten. Den ideelle jorda for Forest Hyacinth er en som er sand og en som er drenert tilstrekkelig, så vi kan si at den trenger et porøst underlag.

I tilfelle av vokse denne planten utenforDisse vil ha større fordel ved å absorbere sollys direkte, med en jord som har nok næringsstoffer samt utmerket drenering. Det er nødvendig at vi sår pærene til omtrent 10 centimeter, og disse må være oppover.

Dette er en plante som vi må vanne veldig ofte, derfor må vi til enhver tid unngå at jorden på den er tørr vi må unngå overflødig vann, fordi planten kunne råtne.

Derfor kan vi si at for en god utvikling av skoghyacintanlegget Det er nødvendig at det er en luftfuktighet på rundt 70 eller 80%, og for at planten skal nå sitt blomstrende stadium, er det nødvendig at pæren må bruke litt tid ved lav temperatur.