Skip to content

Kjennetegn på Rafflesia eller likblomst

17 de juni de 2021

Plantene de er veldig kjente arter for oss, siden det i dag er mulig å finne hjem der folk sparer flere arter av alle slag. Dette kan være motivert av medisinske grunner, å ønske å dekorere hjemmet vårt eller ved enkel lidenskap.

Uansett hva som er tilfelle, plantene har spesielle egenskaper avhengig av hvilken type art de tilhører, som vil avgjøre hvilke som vil bli mest etterspurt av brukeren basert på deres behov, siden det som vi vet er det mange funksjoner som planter kan tilby oss for avledede oppgaver.

Dette er kjennetegnene til Rafflesia eller likblomsten

skitten lukt av Rafflesia eller likblomst

I artikkelen som vi har utarbeidet i dag, skal vi fortelle deg om Rafflesia eller likblomst, et veldig karakteristisk anlegg for inntrykket det kan generere på mennesker og grunnen til at vi sier dette, vil du se det om et øyeblikk gjennom artikkelen.

Likeledes vil den bli utsatt informasjon om opprinnelsen, dens visuelle aspekter som størrelse, farge og holdning, årsaken til navnet (Corpse Flower) og andre hensyn vil bli forklart slik at leseren kan kjenne denne planten som for det meste det er mer en blomst enn noe annet.

Rafflesia-anlegget det er en parasittisk plante, er en av de 19 artene som finnes i Sørøst-Asia.

Det er planten med den største blomsten i verden, som måler ca 110 cm i diameter og med en blomst som består av 5 kronblader, som de kan være opptil 25 cm lange. Selv om den har en stilk og røtter, er denne planten stort sett en stor blomst, som presenteres med en rød farge med lyse skalaer, noe som gjør denne planten veldig lett å skille over lange avstander.

Det typiske navnet, likblomst, tilskrives det faktum at denne planten utstråler utålelig lukt for den menneskelige nesenSelv stank av bladene sammenlignes ofte med lukten av et lik, og det er grunnen til navnet. Å være en plante av den parasittiske typen, blir vi kjent med det absorberer næringsstoffer fra planter som kan være rundt den og det er at det ikke er noen medfødt funksjon i dets vev for å skape fotosyntese, på en slik måte at det eneste alternativet til livet for denne planten er muligheten for å stjele næringsstoffer fra andre arter.

Disse plantene kan vokse opp til 2 meter i høyden

Lukten som kommer fra bladene, skyldes kjemiske sammensetninger, for eksempel sukker som omdannes til proteiner.

På denne måten er det mulig å se planten på lange avstander bare ved å oppdage lukten, og takket være det faktum at denne planten er termogen, det vil si genererer varme på grunn av visse metabolske reaksjoner, som får luktene til å stige og spre seg i luften og når lange avstander.

Blomstrer hvert 10. år

den såkalte likblomsten

Blomstringen tar omtrent ti år å vises og generelt, dette skjer bare 4 ganger i hele livetAv den grunn er det kanskje en situasjon med lav sannsynlighet å møte en blomstret Rafflesia.

Som vi allerede har kommentert tidligere, har råtten lukt som denne planten har er den mest karakteristiske, men denne lukten lar deg tiltrekke et stort antall ghouls, som igjen gir planten muligheten til å pollinere seg selv, i denne forstand er lukten en av måtene denne planten overlever, siden det er umulig for den å pollinere seg selv.

Til tross for lukten, likblomsten er en av de mest eksotiske plantene som finnes. Mange reiser til Sørøst-Asia bare for å se nærmere på denne planten, som utvilsomt er en veldig karakteristisk plante i planteverdenen.