Skip to content

Kom godt i gang på våren takket være disse tipsene

18 de juni de 2021

mest av gartnere venter spent på vårens ankomst, fordi dette er det perfekte tidspunktet å så eller samle fruktene fra tidligere innhøstinger, og vårens ankomst betyr det det er mange ting å gjøre i hagen, på balkongen og på terrassene, takket være at dagene i denne sesongen pleier å vare lenger og det er en varmere temperatur, men det betyr også at plantene trenger spesiell pleie for å leve våren uten problemer.

Øst det er på tide å ta på deg hanskene, ta tak i saks, vannkanne og annet hageverktøy og gå på jobb. Så neste gang vil vi fortelle deg noen ting du bør gjøre i løpet av våren, slik at plantene dine er vakre, store og sunne.

Viktigheten av å gjødsle blomster og planter

beskjæring er viktig

Det første du må huske på er komposttemaet for alle blomster og planters, plantene som har gjennomgått vanskelige tider på grunn av den kalde og tunge regnen, må forberede seg på blomstring, varme og fruktproduksjon.

Den som anbefales mest er hummus orm gjødselDette bør brukes i betydelige porsjoner på alle plantene du har i hagen din, og utnytte det faktum at det er den perfekte tiden.

Den andre tingen du må ta i betraktning er hortensiaene, siden du må sørge for at de er blå, for dette er det nødvendig å forsure potter eller beholdere der plantene er slik at kompostering kan gjøres med gjødsel som gjør plantene og blomster blå.

Denne gjødselen skal bare plasseres om våren, men den kan også plasseres om sommeren en gang i måneden.

Du burde også bytt underlag eller potteplante, det vil si at hvis potten viser seg å være veldig stor, kan du bare fjerne det øverste laget og legge et nytt underlag eller litt av hummusormkomposten. Men hvis potten er for liten for planten, kan du ta den med til en annen som er større. Det som skal gjøres er å kutte planten litt og rense den til så transplanter det veldig nøyeDet er viktig å se at det ideelle befruktede substratet plasseres for hver plante.

Rengjør og ordne planter og blomster

Dette er den perfekte tiden å rengjøre og for å kunne gjøre dette må du bare fjern tørre, fallne og gamle bladerDu bør også fjerne døde eller misdannede planter, så kutt tørre grener og reduser busker og planter. Dette hjelper anlegget ikke å kaste bort energi ved å prøve å gjenopprette deler som allerede er døde eller tørre, og som bare fokuserer på blomstring.

Mengden du skal beskjære vil avhenge av planten som brukes, men ofte på våren er det nødvendig å beskjære hekkene fordi de mister formen, og det er på dette tidspunktet veksten av plantene er mye raskere . Også du må ta hensyn til å eliminere ugresset som vanligvis vises i hagene På grunn av fuktigheten og varmen kan du også tilsette salt eller bruke ugressmidler.

Se opp for sykdommer og skadedyr som kan oppstå

pass opp for insekter om våren

Med økende temperatur og fuktighet mange sykdommer og skadedyr dukker opp, så det er viktig å ta vare på plantene våre fra dette problemet, så du bør prøve å plassere plantene i gode lys- og temperaturforhold. For å eliminere disse skadedyrene kan du bland en liter vann, oppvaskmaskin og en spiseskje alkoholDu plasserer dette på toppen av plantene, eller du kan vaske det berørte området med en bomullsdott for å løse problemet.

Du kan plante purslane, petunier, heliotropiumm, lobelias og mange flere. Vi anbefaler også å velge planter som har lukt, slik at den i tillegg til å ha en vakker farge på hagen din, har en behagelig lukt.