Skip to content

Kom og se San Francisco Flower and Garden Show

9 de mars de 2021

Hei, jeg er på San Francisco Flower and Garden Show i San Mateo, CA. (Ville det ikke være bisarrt hvis San Francisco holder San Mateo Flower and Garden Show i et alternativt univers?) Jeg var her i fjor og innså at en hel dag ikke var nær nok, så i år bestilte jeg meg en rom til søndag, og tar turer i hagesiden. Her er en titt på reiseruten min så langt.

Tirsdag morgen: Jeg droppet Lin, min ektefelleenhet, på jobb og kjørte opp Stillehavskysten, og sluttet aldri å bli rørt av den subtile styrken til Santa Barbaras opprinnelige sandstein. Enten det er i sin naturlige tilstand eller kunstig brukt til å pryde hager og bygninger, er det det karakteristiske byggematerialet til hjembyen min. Sandstein

Det er meg som slutter å sette pris på den subtile støten og slipingen av nordlige landformer i Santa Barbara-fylket. De sjenerøse regnværene vi har hatt i år har åssidene dekket av gress og villblomster. Jeg gjorde ganske mange stopp underveis, ved å bruke en nylig oppdaget iPhone-app for å laste opp lydopptak (jeg kaller dem «nanokaster», og du kan se og høre på Posterous.com. Jeg har intervjuet forfattere, designere av kjendishager, designere og noen kule, grønne leverandører. Dette er sosiale nettverk på sitt mest oppfinnsomme, hvis jeg selv sier det. Billy Goodnick

Mitt første planlagte stopp var hjemme til Rebecca Sweet, som jeg har blitt venn med på Twitter på @sweetrebecca, et mest passende “håndtak” for en herlig vertinne med en perfekt, diskret elegant hage. Det er Rebecca til høyre, med Susan L. Morrison, Bay Area hagedesigner, blogger og medstiftere av Lawn Reform Coalition. Rebecca Sweet og Susan L. Morrison

Da jeg ankom hotellet mitt etter 8, var resten av natten viet til å sette prikken over i’en på min hjembyblogg for Edhat.com. Du kan sjekke det ut hvis du er nysgjerrig. Det pleier å bli litt dumt.

Så mye som jeg ønsket å hoppe ut av sengen og zoome til showet onsdag morgen, hadde jeg en avtale med Becky Rice, administrerende direktør i Ruth Bancroft Garden over bukten og over åsene i Walnut Creek. Jeg skal skrive en spesiell artikkel om denne ambisiøse hagen hvor kaktus og andre sukkulenter blander den sammen med planter som bruker lite vann fra hele verden. Ruth, som nylig ble 100 år gammel, bor fortsatt i huset.

Monrovia-skjermen.

Tilbake over bukten lagde jeg en linje for San Mateo Event Center, blinket min forhåndsbetalte billett og zoomet inn i den første av to mammututstillingshaller. Jeg besøker hageshow for designideer og kjøper nesten aldri noe. Men folk som meg var totalt undertall av smartkledde damer (en og annen mann pliktoppfyllende på slep) som rullet vogner og balanseposer på jakt etter planter, gizmos og dingser. (Kvinnen med gaffeltrucken ble høflig bedt om å la den stå på parkeringsplassen.) Jeg opphevet behovet mitt for kunstnerisk inspirasjon og startet besøket med å lese produktbås.

Jeg har kjent om Monrovia barnehage siden jeg begynte i barnehage-biz på midten av 70-tallet, og jeg har likt å se dem utvikle seg. De gir gartnere vakre, godt voksne planter for alle behov. Boden deres fikk øye på meg og viste denne fristende vignetten med appelsiner, papaya og en livlig saftig og linkombinasjon.

Det er flott å se at alle leverandørene tenker «grønt», men det var noen få fremtredende produkter som passer perfekt med mine egne filosofier om å leve mykt på planeten.

Richard Massey bygger solide, elegante utemøbler med en moderne tolkning av Arts and Crafts Movement-styling og visper av japansk tidløshet. Han bruker gjenvunnet eller bærekraftig høstet skog og langvarig Sunbrella-stoff for å lage praktiske, holdbare stykker. Richard Massey utemøbler

Det er vanskelig å være gartner og ikke ha hørt om Annies årstider. Boden deres var fullpakket med showdeltakere, og snappet fire-tommers potter med flerårige planter, stauder (jeg antar at de kunne ha kalt barnehagen Penny’s Perennials, men da måtte Annie endre navnet sitt, og barna ville bli forvirret, så la oss glemme alt om helhet), og motta ekspertråd fra personalet.
Her er to av Annies gjeng, Kelly og Elayne, som kommer opp i luften lenge nok til at jeg kan ta et bilde.

En til før jeg logger av og drar tilbake til showet. Ecoforms er et selskap som fant ut hvordan man tar risskrog, et landbruksavfallsprodukt, og lager dem til fargerike potter i midten av 1900-tallet. Grytene er lette, har hardhet av plast og varer utendørs i minst fem år (mye lenger innendørs). Når potten har sett slutten på tjenesten, kast den i kompostbunken, der den vil spaltes.
Hei, jeg må løpe tilbake til showet, men ønsket å få dette lagt ut. Jeg skriver om noen få hageturer, inkludert mer om Bancroft Garden, et besøk bak kulissene til den verdenskjente Filoli-eiendommen og en titt på det ville og sprø hagesenteret som drives av Flora Grubb. Og hvis du er på Twitter, kan du spore meg opp @gardenwiseguy.