Skip to content

Komplett datablad for valmuer

19 de juni de 2021

Valmuer er fantastiske blomster, med en intens rød farge, som vokser på åkrene, på begge sider av veien, i hagene, i de forlatte landene, … vel, hvor enn frøene deres kommer. Etter vårregn begynner plantene å vise oss sine delikate, men dyrebare kronblad. De er delikate, at vi noen ganger lurer på om den kan dyrkes, eller om den bare kan være i marka.

Også. Dens kontrollerte dyrking, enten i potter eller i hager, er mulig. Men for dette er det nødvendig at de tar hensyn til de tingene vi skal fortelle deg om dette fantastiske urteaktige.

Kjennetegn på valmuer

Valmueblomst

Valmuer, hvis vitenskapelige navn er Papaver rhoeasDe er årlige urter, det vil si på ett år spiser de, vokser, blomstrer og bærer frukt. De er hjemmehørende i Europa, Asia og Nord-Afrika. De kan nå en høyde på mellom 50 og 70 cm. Stilkene er oppreist, lite forgrenet og er dekket med fine hvite hår. Bladene er alternative, pinnate, med en takket kant, og har ikke petiole. Blomstene, som spirer om våren, er klokkeformede og består av 4 kronblader og 2 hårete kelkblad. Og til slutt er frøene veldig, veldig små, nyreformede og brune i fargen.

Selv om valmuen i California er veldig lik, er den hjemmehørende i Nord-Amerika, og blomstene kan være gule eller oransje.

Det er veldig enkelt å dyrke valmuer. Men som alle planter, har også de sine preferanser.

Dyrking og stell

Gruppe valmuer

Såing

De er planter som, hvis du vil ha år etter år, er det viktig at frø blir anskaffet om våren og ser dem vokse måned etter måned. Så det første vi skal gjøre er å kjøpe dem, for eksempel på eBay, og når vi har dem, vil vi plante dem i potter ved hjelp av et universelt voksende substrat.

For at de skal spire godt og raskt, må vi bare dekk dem med et veldig tynt lag med underlag. Nok mengde slik at vinden ikke kan bære dem med seg. På samme måte må vi plassere såbedet på et sted der det er direkte utsatt for solen. På denne måten vil vi i løpet av få dager – fra syv til fjorten dager – se at de første plantene begynner å dukke opp.

Transplantasjon

Siden vekstraten er veldig rask, i løpet av en måned kan vi overføre dem til større potter eller til hagen. Jeg anbefaler ikke å skille plantene, da de har et veldig delikat rotsystem, og hvis de håndteres mye, kan plantene gå tapt.

plassering

Vi må plasser dem i et område der de får direkte sollys.

Jord eller underlag

De vokser i alle typer jordsmonn, inkludert kalkstein. Men Hvis de er pottet, anbefales det å bruke det universelle vekstmediet alene, eller blandet med 20% perlit.

Irrigasjon

Hvis vi har dem i en gryte, må det være det hyppig men unngå vannlogging. To eller tre ukentlige vanninger vil være nok til at de kan bli sunne og sterke.

På den annen side, hvis vi har dem i bakken, vil det være nok å vanne to ganger i uken.

Valmue i detalj

Abonnent

Selv om det ikke er nødvendig, kan vi gjødsle dem i løpet av blomstringssesongen, slik at de produserer større mengder blomster. Vi vil bruke det flytende gjødsel, som røttene kan absorbere mye raskere enn de som selges i pulver.

Du må følge instruksjonene som er angitt på pakken for ikke å legge til mer enn nødvendig mengde.

Beskjæring

Det anbefales ikke, spesielt hvis vi har dem i hagen og vi vil at de skal plante på nytt hvert år av seg selv. Det eneste vi kan ta bort er bladene som tørker, men de visne blomstene er å foretrekke å la dem være, siden frøene er så små at hvis vi kutter blomstene, kan vi gå tom for dem.

Plager og sykdommer

De er veldig motstandsdyktige, men hvis klimaet er varmt og tørt, kan de ha det bladlus; og hvis det er veldig fuktig snegler og snegler de kunne drepe dem. Førstnevnte kan bekjempes med Neem Oil, og for å holde sistnevnte under kontroll kan vi lage bløtdyrmiddel.

Bruk av valmuer

Valmue

De er urteaktige planter hvis dekorative verdi er bemerkelsesverdig. Blomstene er så vakre at de ser bra ut i hager og / eller i potterDerfor, selv om de har en veldig høy spirehastighet (faktisk praktisk talt alle spire), er de urter som vanligvis får lov til å vokse fritt.

Men også, du bør vite det frøene brukes ofte som krydder for å lage sirup og alkoholfrie drikkevarer, og de friske grønne bladene, samlet før blomstring, kan kokes med vann og 2 ts salt, og kan konsumeres i for eksempel salater.

Ja, saften, kronbladene og kapslene til frøene inneholder et alkaloid som kalles rhoeadine, som har mildt beroligende effekter. Disse bør ikke konsumeres i overkant, siden vi kan få vondt i magen.

Har de medisinske egenskaper?

Valmue

Faktisk. Kronbladene, da de inneholder mye slim, tjener til lindre symptomer på forkjølelse, faryngitt eller andre luftveissykdommer. Og siden de har beroligende effekter, De kan også brukes til tilfeller av søvnløshet, nervøsitet eller angst.

De dose Det vil avhenge av problemet vi ønsker å løse, for eksempel for sykdommer i luftveiene, vi vil lage en infusjon med en dessertskje tørkede kronblader per liter vann; Selv om du skal kunne være rolig og / eller sove, vil det være nok å tilføre en eller to spiseskjeer tørkede kronblader per liter / vann, tatt to til tre ganger om dagen.

Det er veldig, veldig viktig å ikke sette mer enn det som anbefales, siden ellers kan helsen vår være i fare. I tillegg, Før du starter behandling, bør vi oppsøke lege.

Papaver, valmue, wildflower-ikon

Valmuer er veldig vakre urter som kan hjelpe oss til å føle oss bedre, men bare hvis vi respekterer de anbefalte dosene. For resten, hvis du vil ha en hage full av vakre og delikate røde blomster, få flere frø, så dem kringkastet og nyt dem når de ser dem vokse. 🙂