Skip to content

Kost, gulblomstret plante

22 de juni de 2021

De gule blomstrende planter de er alltid glade, og det er derfor de forvandler enhver hage. Denne livlige fargen løfter tonen til de mykeste blomstene mens den er iøynefallende og iøynefallende.
Det er mange planter med gule blomster, og en av dem er Retama, også kjent som kanarisk Retama, Retama de colores eller Citiso.

Kjennetegn

Med små og smale blader skiller denne planten seg ut for rikelig blomstring, som oppstår om våren, og når blomstene dekker nesten hele planten, forvandler busken fullstendig.

Retama er en plante som tilhører Leguminosae-familien og er innfødt i Europa, slik at du kan finne den i mange deler av kontinentet. Busken har en buet form på grunn av sine hengende grener, og selv om vi snakket om den gule fargen på blomstene, kan disse også ha andre nyanser.
Mange gartnere planter koster i grupper for å gi dem større betydning, men det er også mulig å gjøre det isolert for å gi liv til et hjørne.

Cytisus x praecox blomster

En art, mange varianter

De kost eller Cytisus x praecox Den trenger soleksponering for utviklingen, og den vil slå seg til ro med en gjennomsnittlig jord. Det er et stort utvalg av frø, men det viktigste er å samle dem når de modnes og deretter behandle dem med svovelsyre og dermed gjøre barken mykere. Etter denne prosessen kan de plantes i frøbed for å transplantere etter spiring.

Det er forskjellige kosteslag, og selv om de er forskjellige, deler de mange vanlige trekk. En av de innfødte variantene i Spania er Spartocytisus supranubius eller Cytisus supranubius, at det i stedet for gule blomster har hvite blomster, og det er vanlig å finne det på Kanariøyene, for eksempel i Las Cañadas del Teide, på øya Tenerife, og i fjellområdene i La Palma.

Cytisus x praecox