Skip to content

Laelia tenebrosa (Laelia spp)

11 de juni de 2021

Slekten Laelia har 23 arter og er en plante som finnes i familien Orchidaceae, stammen Epidendreae og understammen Eriinae. Den er geografisk fordelt i lavlandet på det amerikanske kontinentet, spesielt i de følgende landene, Belize, Brasil, Colombia, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama og Venezuela.

Temperert eller subtropisk klima, Den utvikler seg i kule temperaturer, jungel med fuktighet, varme om sommeren og tørrhet om vinteren. Det er arter som vokser i kalde, solrike og tørre omgivelser.

Kjennetegn

orkide eller Laelia tenebrosa plantet i små potter

Blant Laelia-artene er «Laelia tenebrosa «, en art orkide som bare finnes i Brasil, fra nord for Rio de Janeiro til nord-sentrum av Espiritu Santo. Den vokser i høyder nær havnivået fra 200 eller 300 meter til 600 til 800 meter.

Det blir observert i tette og veldig fuktige umbrofile skoger. Den lever i skyggen av stammen til gamle og veldig høye trær, rik på biologisk mangfold og blomstrer fra november til januar. Det ble beskrevet i 1891 av Rolfe med henvisning til den mørke tonen. Slektene L. grandis og L. purpurata har felles kjennetegn.

Avhengig av størrelsen på planten, kan den gi mellom en og fire store blomster per pigg. De er duftende og varer vanligvis opptil to uker i gode værforhold, når opp til 18 centimeter.

En sirkulær leppe har en hvit base med en lilla flekk. I kronbladene og kronbladene på blomsten finner du nyanser som spenner fra grønn gul til oransje eller brun med kobbertoner. Selv om fargen varierer etter art. Bladet er stivt ca 30 cm langt.

Kultur

Det er lett å dyrke den, den kan trives i lite lys, men den er ikke like kaldtolerant. Hvis du utsetter den for upassende temperaturer eller håndterer mye, vil lesjoner vises på overflaten av bladene og pseudobollene, tilsvarende solbrenthet. Hvis dette skjer, du må forhindre sopp- eller bakterieinfeksjoner kutte den skadede delen og plassere matten et luftig sted. Bruk et soppdrepende middel.

Hvis du vil nyte sjarmen i hagen din, må du ta hensyn til temperaturen og fuktigheten når du planter den. Du kan gjøre det i bregner eller bjelker, kurver og potter. Plasser den i vinduet som får solskinn, vann den to ganger i uken, og tilsett en orkidégjødsel hver 15. dag.

Hvis du skal transplantere, gjør det helst om våren.

Sykdommer og skadedyr

planteskole med en Laelia tenebrosa-plante og andre forskjellige planter

Laelia tenebrosa er veldig motstandsdyktig, til tross for det store antallet insekter som nærmer seg det. Heldigvis på markedet det er rettsmidler for å kontrollere og få dem til å forsvinne.

Hvis du ikke er forsiktig, kan planten din bli angrepet av sopp, virus og skadedyr som skader orkideene dine. Sistnevnte er mange, hovedsakelig er det melkeboller, catleya-fluer, kakerlakker, coquitos, gule fluer, snegler, maur, bladlus, termitter, rød edderkoppmidd, og de er alle veldig skadelige. Mange får næring av sine ømme røtterklatrer de opp i blomstene og knappene mishandler dem. Andre legger eggene der larver eller ormer svekker den.

Unngå dem, hold området der orkideen er ren, uten spor av visne og foreldede blomster. Ikke kombiner orkideer med andre arter, som kan være bærere av ondskap. Månedlig inspiserer tilstanden til stilkene, røttene eller bladene.

God ventilasjon av miljøet forhindrer tilstedeværelsen av sopp og mikrober. Steriliser redskapene, spesielt saksene du skal kutte. Endre bakteriedrepende midler, på denne måten vil motstanden mot produktene ikke oppstå.

I omtrent to tiår mer enn 20 arter av orkideer er utryddet. Tiltak må tas mellom det internasjonale samfunnet og team av zoologer og forskere som jobber for bevaring av disse eksotiske blomstene, som en ressurs som forvaltes på en bærekraftig måte.

Erklær også beskyttede områder for å reprodusere truede og truede arter på stedet. Forfølge din ulovlige handel og den vilkårlige kommersialiseringen (for dekorativ bruk), er en annen grunn som påvirker vedlikeholdet av miljøet.

Det sies at reduksjonen i habitatet skyldes økningen i antropegeniske handlinger som setter den i fare for å forsvinne. Det er derfor det er nødvendig å verdsette mangfoldet og dra nytte av det fra pedagogiske, vitenskapelige eller ornamentale aspekter. Vi vet det elegansen og skjønnheten i blomstene representerer en risiko, det er derfor det i noen land er et kulturelt emblem eller nasjonalblomst.