Skip to content

Lær alt du trenger å vite om vanning av orkideer

21 de juni de 2021

De orkideer De er planter som er hjemmehørende i verdens tropiske skoger som vokser i ly av stammen til store trær, eller på grenene, alltid beskyttet mot direkte sollys. De vakre blomstene er veldig karakteristiske, så mye at bare ved å se på dem kan vi vite om vi står overfor en av de mest elegante plantene i verden.

Hvis du liker blomster, er sjansen stor for at hver gang du går i barnehage, vil du bli fristet til å ta med deg en hjem, ikke sant? Men prisen de noen ganger får oss til å ombestemme oss, siden det ofte antas at deres dyrking ikke passer for alle. Imidlertid er virkeligheten veldig annerledes. Hvis du ikke tror meg, følg disse tipsene for å vanne orkideen din, og se selv. Sikkert angrer du ikke på det 😉.

Vanning av epifytiske orkideer

Hvit orkide

Epifytiske orkideer, som for eksempel Phalaenopsis, skiller seg ut fra andre ved å selges plantet i klare plastpotter. De er de enkleste å ta vare på, siden hun vil fortelle oss når hun trenger å bli vannet. Ja, ja, faktisk må vi bare se på dens røtter: hvis de er hvite, vil vi vanne.

Hyppigheten av vanning vil derfor bestemmes av selve anlegget. Hun takket være den gjennomsiktige plastgryten, Du kan fortelle oss når det er tid for å vanne.

Vanning av bakken orkideer

Bakken orkide

Når det gjelder bakkede orkideer som blir plantet i konvensjonelle potter med underlag, er det litt mer komplisert. Men bare litt 🙂. For å vite når vi må vanne den, må vi først sjekk underlagets fuktighet. For å gjøre dette tar vi en tannpirker (som den de gir oss på japanske restauranter), og vi vil introdusere den til bunnen av beholderen. Hvis det kommer rent ut når du trekker det ut, vil det være nødvendig å vanne.

Et annet triks er veie den nyvannede potten, registrer vekten, og vei den på nytt dager senere, når jorden har tørket. På denne måten vil det være mye lettere for oss å vite når vi må gi vår elskede plante vann.

Og forresten, gi orkideekvalitetsvannet ditt (for eksempel regn eller mineralvann) slik at det kan vokse uten problemer. På denne måten vil det sikkert produsere en interessant mengde blomster.