Skip to content

Larkspur (Delphinium)

7 de juni de 2021

Anlegget kjent som larkspur det er en av de som produserer de mest spektakulære blomstene. Blomsterstanden er så høy og så tett at det er umulig å ignorere den. Og hvis du allerede kultiverer det, er det faktum at du har et eksemplar en fantastisk opplevelse, siden det, uten å vite det, gir deg en grunn til å smile.

Når du kjenner henne, kan du nesten si at det er som å elske henne. Dens pleie er ikke veldig komplisert, så Hvorfor ikke fortsette å lese denne artikkelen for å vite alt om henne? 🙂

Opprinnelsen og egenskapene til Delphinium

Delphinium med blå blomster

Planter kjent som Larkspur tilhører den botaniske slekten Delphinium, som er årlige, toårige eller flerårige urteaktige rhizomatøse planter som er hjemmehørende på den nordlige halvkule og de tropiske høye fjellene i Afrika. De kan nå en høyde på opptil 2 meter. Bladene er alternative, petiolate og veldig splittede.

Blomstene er gruppert i veldig tette piggformede blomsterstander, i farger som spenner fra mørk lilla til kremhvit. De blomstrer om sommeren.

Hovedart

De mest populære er følgende:

Delphinium kardinal

Utsikt over Delphinium cardinale

Det er en årlig urt hjemmehørende i California og Baja California som når en høyde på 2 meter. Den produserer skarlagenrøde blomster.

Delphinium carolinianum

Utsikt over Delphinium carolinianum

Er en flerårig urt Innfødt til Nord-Amerika som når en høyde på 2 meter og produserer hvite eller blålige blomster.

Delphinium elatum

Utsikt over Delphinium elatum

Er en flerårig urteaktig plante hjemmehørende i Eurasia som når en høyde på 1 meter. Blomstene er intense eller lyseblå til fiolette, og fra rosa til lilla. De kan også være tofargede.

Delphinium grandiflorum

Utsikt over Delphinium grandiflorum

Er en flerårig urt Opprinnelig fra Kina og Russland som når en høyde på mellom 40 og 50 centimeter i høyden. Blomstene er knallblå.

Delphinium glaucum

Utsikt over Delphinium glaucum

Er en årlig urteaktig plante Innfødt til Nord-Amerika som vokser til en høyde på 3 meter. Blomstene er mørkeblå til dyp lilla.

Delphinium nudicaule

Utsikt over Delphinium nudicaule

Er en flerårig urt hjemmehørende i Nord-Amerika, fra Sierra Nevada til tingene i California og Oregon. Den vokser mellom 30 og 60 centimeter, og produserer røde blomster.

Delphinium nuttallianum

Utsikt over Delphinium nuttalianum

Er en årlig urt hjemmehørende i det vestlige Nord-Amerika og når en høyde på 50 centimeter. Blomstene er mørk lilla til lyseblå, eller noen ganger hvite.

Delphinium staphisagria

Utsikt over Delphinium staphisagria

Er en årlig eller toårig urt hjemmehørende i Middelhavsområdet som når en høyde på opptil 1 meter. Den produserer dype blå blomster.

Delphinium tricorne

Utsikt over Delphinium tricorne

Er en flerårig Innfødt i det østlige USA som produserer hvite blomster med blå toner.

Delphinium trolliifolium

Utsikt over Delphinium trolliifolium

Er en årlig urt hjemmehørende i Oregon og Nord-California som når en høyde på 1,20 meter. Produserer blå blomster.

Hva er bekymringer?

Delphinium i felten

Hvis du vil ha en kopi, anbefaler vi at du gir den følgende omsorg:

plassering

Delphiniumet kan være i full sol eller i halvskygge, det eneste du må huske på er at hvis du bestemmer deg for å beskytte delphiniumet ditt fra stjernekongen, må det være i et område der det får mer lys enn skygge.

Land

  • Blomsterpotte: universal kultursubstrat blandet med perlitt i like deler. Du kan få det første og det andre
  • Verft: den er likegyldig så lenge den har god drenering.

Irrigasjon

Hyppigheten av vanning vil variere avhengig av klima, beliggenhet, blant andre. Men generelt, Det anbefales å vanne 3-4 ganger i uken om sommeren og hver 4-5 dag resten av året. I alle fall mener han at det er lettere å gjenopprette en tørr plante enn en som har fått overflødig vanning, så i tvilstilfeller er det bedre å kontrollere jordens fuktighet.

Hva mer, det er viktig å vanne godt; det vil si at vannet når roten. At hvis det er i en gryte er enkelt: du må bare vanne til vannet kommer ut gjennom dreneringshullene; På den annen side, hvis det er i hagen og avhengig av størrelsen på planten, kan det trenge omtrent 2 liter vann.

Abonnent

Fra vår til sensommer Det er interessant å gjødsle det slik at det vokser godt, med et organisk pulver hvis det er i hagen eller væske hvis det er i en gryte. De mest interessante er guano, for å være veldig komplett og ha rask effektivitet, og kugjødsel hvis den er på bakken.

Planting eller transplantasjonstid

Delphiniums er urter

Den ideelle tiden å plante den i bakken er på våren, når risikoen for frost har gått. Hvis du har den i en gryte, bør du flytte den til en større hver gang du ser røtter vokse ut av dreneringshullene.

Larkspur Multiplikasjon

Larkspur multipliserer med frø om våren. For å gjøre dette, så dem i en såbed med et universelt underlag, og legg dem utenfor, i halvskygge.

De vil spire om 15 dager.

Rustikk

Det avhenger av arten, men generelt støtter det opp til -2 ° C.

Kos deg med planten din 🙂.