Skip to content

Lillium, planten med strålende og aromatiske blomster

25 de juni de 2021

Dens offisielle navn er Lilium men på språket er denne planten kjent med navnet Lily eller Lily. De er romantiske og eteriske planter, og det er derfor den hvite versjonen er høyt valgt av de brudene som søker å nå alteret med en naturlig og delikat brudebukett.

Imidlertid tilbyr denne arten en regnbue med farger fordi blomstene kan ha forskjellige nyanser som oransje, varmrosa eller gul. Slik er skjønnheten i blomstene at det er vanlig at de brukes til å dekorere et miljø eller det ytre. Til dette må du legge aromaen de gir, delikat og glatt.

Liliumblomstene er så slående at løvverket deres betyr lite, diskret hvis vi sammenligner det med størrelsen og fargen på blomstene. Blant variantene skiller seg ut lillium Journey’s End, som har store rosa blomster med hvite flekker, lilium medeloides, hvis stilker er kortere og har små oransje blomster, og lilium especiosum var. Rubrum, hvis blomster er veldig slående på grunn av deres buede utseende. I tillegg er det mangfoldet av lilium Star Gazer, en av de mest spesielle med sine lange stilker og vakre buede røde blomster. Og vi må ikke glemme Lilium Sterling Star, den mest romantiske med sine hvite blomster og sin myke aroma.

Dette anlegget vokser i form av en busk og kryper, tilhører familien til lilaceae og den beste tiden er vår og sommer når den vokser frodig. De fleste variantene er løvfellende.

Å utvikle lillium trenger minst en halv dag med soleksponering og godt drenert jord, som tørker godt etter et regn. Det anbefales å gjødsle landet og plante i en gryte eller direkte på bakken. På den annen side vil det være nødvendig å være oppmerksom på drenering for å unngå overflødig vann på bakken.

Mer informasjon – Den spektakulære lavendelplanten

Foto – Alle blomster