Skip to content

Lys opp hagen din med blomster om høsten

24 de juni de 2021

I august-september er det mange planter som begynner å forberede seg på høsten som kommer. Imidlertid er det mange andre planter som velger å blomstre nettopp på disse datoene og om høsten. De er kjent som senblomstrende planter. Hvis du skal feire en spesiell begivenhet, eller bare vil dekorere hagen din (eller balkongen, terrassen eller terrassen) med blomster, er denne artikkelen noe for deg.

De nellik Det er en veldig takknemlig flerårig plante som kan blomstre hele året. Det er en liten plante som ikke er mer enn 30 cm høy som sammen med andre nelliker skaper en vakker mosaikk av farger. Ideell å ha, i full sol, i potter eller planter.

Rudbeckia

Rudbeckia

De Rudbeckia de er vanligvis flerårige planter, hvis blomster er tofarget som den som er vist på bildet ovenfor, med gul-oransje og røde kronblad. De kan vokse til en høyde på 50-60 cm høye. De er perfekte å ha i planter, eller i hagen og lage fargede senger.

Dimorfoteca

Dimorfoteca

Hvem kjenner ikke Dimorfoteca? Disse plantene, hvis blomster minner om tusenfrydblomster, blomstrer hele året hvis klimaet er varmt temperert. Det er en flerårig plante som vokser til en høyde på 40-50cm. Blomstene kan være lilla, hvite eller sjeldnere oransje. De er veldig tilpasningsdyktige, så mye at de kan være både i potter og i hagen, så lenge de har direkte lys slik at de kan vokse godt.

Buddleia

Buddleia

De Buddleia De er vakre busker som tiltrekker seg forskjellige pollinerende insekter, som sommerfugler eller bier. Blomstene kan være rosa eller hvite. De vokser til en omtrentlig høyde på 5 meter, noe som betyr at de kan holdes både i store potter og plantes i bakken. De tåler svak frost uten problemer.

Hibiskus

Hibiskus

De Hibiskus De er busker med varme eller litt tempererte klimaer som blomstrer hele året, bortsett fra om vinteren hvis det er kaldt. De vanligste artene er:

  • Hibiscus rosa-sinensis: ca 2m høye busker, følsomme for frost.
  • Hibiscua syriacus: busker eller små trær omtrent 3-4 meter høye. De tåler lett frost.

Disse plantene er preget av dens prangende og dekorative blomster, som kan være rød, oransje, tofarget … Nye og enda penere – hvis mulig – sorter av dyrebare blomster dukker opp hvert år som hjelper oss å forvandle høsten til en andre vår.

Hvilken likte du mest?