Skip to content

Møt 4 varianter av Pelargonium

19 de juni de 2021

Pelargoniums er flerårige planter som produserer blader og blomster som er så like de som tilhører slekten Geranium at de til slutt har blitt kalt det samme som disse: pelargoner. De er ideelle å ha i potter eller planter, eller til og med i hagen.

Fargen på kronbladene er veldig munter, så mye at de tiltrekker seg forskjellige gunstige insekter som bier, som helt sikkert vil bestemme seg for å ta en tur rundt hagen din for å pollinere grønnsakene dine 😉. Møt 4 varianter av Pelargonium.

Pelargonium australe

Pelargonium australe

Dette nydelige pelargoniet er en flerårig urteaktig plante som er hjemmehørende i Australia. Rekker 50 cm i høyden, og bladene har mellom 5 og 7 lapper. Den vokser i både full sol og delvis skygge, og tilpasser seg godt til alle typer jordsmonn.

Pelargonium graveolens

Pelargonium graveolens

P. graveolens er en busklignende plante som er hjemmehørende i Sør-Afrika, Zimbabwe og Mosambik Den når 1,5 meter i høyden og 1 meter i bredden. Bladene har veldig delte fliker og krøllete kanter, grønne. Produserer blomster fra sommer til sen høst / tidlig vinter.

Den tilpasser seg godt til å leve i halvskygge, men foretrekker å være i full sol.

Pelargonium peltatum

Pelargonium peltatum

P. peltatum er ofte kjent som foss geranium eller hengende geranium. Det er en subshrub innfødt til Sør-Afrika som når 2 meter i høyden. Bladene er små, runde i form, grønne. De vakre blomstene blomstrer om sommeren, både i full sol og i halvskygge.

Pelargonium x hortorum

Pelargonium x hortorum

Også kjent som hage geranium, mallow, mallow eller zon geranium, det er en hybrid av Pelargonium zonale Y Pelargonium undersøkere. Bladene er store, og produserer et stort antall blomster praktisk talt hele åretunntatt om vinteren.

Sett den i halvskygge så ser du hvor godt den vokser 🙂.

Hvilken likte du mest?