Skip to content

Møt den ekstraordinærblomstrede løkformede Fritillaria

23 de juni de 2021

I dag skal jeg introdusere deg for noen spektakulære løkplanter: Fritillaria. De er en av de mest eksepsjonelle på grunn av de flotte farger og former på blomstene, som du til og med kan bruke som en kuttblomst til å dekorere spisebordet eller hallmøblene. På denne måten får du et annet preg på rommet, og sikkert vil den som ser det elske det.

Vil du vite hvordan du skal ta vare på det?

Fritillaria meleagris

Planter av slekten Fritillaria stammer fra Tyrkia, selv gjennom Himalaya, selv om den for tiden dyrkes over hele kloden. De har en ganske redusert høyde, ca 50 cm, med unntak av F. imperialis som kan nå en meter i høyden. Likevel, alle er ideelle å ha i potter som må ha en dybde på ca 40 cm. Men hvis du vil ha den i hagen, kan du plante pærene om sommeren i skyggen av busker eller trær på en dybde på omtrent fire inches.

Det mest passende underlaget for det vil være det som ikke beholder mye fuktighet. En blanding å bruke vil være: 40% vermikulitt, 30% perlit, 20% svart torv og 10% ormstøp. For å plante i jord, vil det være nok å blande hagejord med perlit eller noe annet lignende materiale (for eksempel vulkansk leire eller leire baller for hagearbeid).

Fritillaria michailovskyi

Siden de er veldig følsomme for overflødig vanning, må vi vann innimellom, bare når vi ser at underlaget er tørt. Avhengig av vær og sted, vil vi vanne omtrent to ganger i uken.

En funksjon som jeg er sikker på at du vil like er følgende: reproduserer enkelt alene. Faktisk vil pæren vi har plantet hver sesong vokse nye «pærer», som vi kan skille og plante i individuelle potter, i et annet område av hagen eller gi dem til vennene dine. Interessant, ikke sant?

Hva syntes du om Fritillaria? Kjente du henne?