Skip to content

Møte blomsten Kangaroo Paws

26 de juni de 2021

Slekten Anigozanthos, bedre kjent med det vanlige navnet »Kenguru ben»På grunn av formen på blomstene er den opprinnelig fra Australia. Den består av rundt 70 arter, hvorav de mest kjente er Anigozanthos manglesii og Anigozanthos flavidus.

De er busker på omtrent en meter i høyden som krever lite pleie for å holde seg i god stand.

Blomstene til Kangaroo Paws ser ut som klynger og er fargerike som røde eller oransje, rørformede og fløyelsagtige.

De er utendørs planter, som skal plasseres i full sol eller halvskygge. Vi kan også ha dem innendørs, så lenge rommet er veldig lyst.

De motstår kulde godt, men ikke frost. Hvis vi bor i et område der temperaturen synker under -2º, vi må beskytte dem innendørs eller i et drivhus.

Anigozanthos flavidus

Det er følsom for vannlogging. Av denne grunn må underlaget forenkle drenering av vannet, og dermed forhindre at det forblir fuktig. På samme måte må vi også kontrollere vanningen mye, som skal utføres omtrent to ganger i uken, alltid med tanke på forholdene i klimaet vårt (jo tørrere det er, jo raskere tørker underlaget og jo oftere må vi vanne) .

Det er høyt verdsatt som en avskåret blomst, siden blomstene varer lenge. Vi kan fjerne de visne blomstene, spesielt hvis vi dyrker de innendørs.

Kenguru poter de trenger knapt gjødsel. De har tilpasset seg å leve på veldig tørt land, med få næringsstoffer. Halvparten av den anbefalte dosen en gang i måneden vil være tilstrekkelig i blomstringsperioden, som går fra mars til oktober.

De er planter som kan bli angrepet av bladlus, og av sopp hvis luftfuktigheten er overdreven, som må utryddes med spesifikke produkter.

Mer informasjon – Samle blomsterfrø

Bilde – FQPB, avfall