Skip to content

Når beskjæres pelargoner og sigøynere?

16 de juni de 2021

Geranium og sigøynere er flotte planter: de produserer blomster store deler av året og krever ikke mye forsiktighet for å være gode. En av de mest nødvendige oppgavene som alle som dyrker dem, må gjøre er å beskjære dem hvis de ønsker å få en større mengde dyrebare blomster.

Men, Når beskjæres pelargoner og sigøynere? Å velge riktig øyeblikk er veldig viktig, ellers kan vi svekke dem.

Gruppe av pelargoner i blomst

Beskjæring er en teknikk som veksten og utviklingen av planter kan kontrolleres med. Det er veldig nødvendig å gjøre det spesielt i frukttrær, slik at de produserer lave grener slik at det er lettere å plukke fruktene, men det gjøres også i andre planter, som pelargoner og sigøynere. Disse plantene er veldig pene, men hvis veksten ikke er kontrollert, vil det komme en tid da stilkene vil vokse overalt. Hvis det skjer, kan de bli litt slurvete.

For å unngå det, med beskjæringssaks fortsetter vi med å eliminere de delene av plantene som er til oversEnten fordi de tar energi fra resten av plantene, fordi de har vokst på en overdrevet måte, eller fordi vi rett og slett vil ha prøver med en mer kompakt form.

Geranium i blomst

Når kan de beskjæres? Det vil avhenge av hva vi vil gjøre mot dem. For eksempel:

  • Fjern tørre blader og visne blomster: kan gjøres når de tørker / visner.
  • Fjern syke, svake eller tørre stilker– syke eller svake kan fjernes på sensommeren; de tørre, derimot, kan vi kutte dem når vi vil.
  • Gi den en kompakt form: ettersom det er en noe mer drastisk beskjæring, må vi vente til slutten av vinteren for å utføre den. I tilfelle vi lever i et område med et mildt klima, uten frost eller veldig svakt, kan vi beskjære dem på begynnelsen av høsten.

Dermed kan vår pelargoner og sigøynere fortsette å bli sterkere hvis mulig possible.

For mer informasjon, klikk her.