Skip to content

Når Jack Frost kommer og blåser gjennom hagen din.

15 de februar de 2021

Roser med lange buede stokker er vakre, men kalde vintervind kan knipse dem med en gang. Litt forebygging om høsten vil hjelpe.
Foto / Illustrasjon: Paul Zimmerman RosesRoser med lange buede stokker er vakre, men kalde vintervind kan knipse dem med en gang. Litt forebygging om høsten vil hjelpe.
Foto / Illustrasjon: Paul Zimmerman RosesVi hadde vår første harde fryse den andre natten. Ned til 27 grader, som jeg skjønner ikke er kaldt i nordlig målestokk; men det er en fryse. Hei, jeg bodde i Chicago i fem år, og jeg vet hva vinteren kan være. Jeg husker en natt traff den 26 under null uten vindkjøling!

Jeg flyttet kort tid etterpå.

Men uavhengig av hvor kald vinteren din til slutt blir, er den første harde frysingen viktig i vekstsesongen. Det betyr at rosene nå stenger. Ja, du kan se litt mer vekst og noe blomstring, men generelt er sesongen ferdig.

Hvis du bor der Windy City-vindene kan hyle om vinteren, bør du tenke på å spille litt forsvar – som Da Bears!

Ok, nok av det.

En rosevoksende venn i Colorado skrev til meg og nevnte at han klipper rosene ned med omtrent ½ sin tiltenkte beskjæringshøyde når han vet at de har gått i dvale. Dette hjelper til med å forhindre at stokker smeller av i de vindene.

Men du vil ikke gjøre dette for tidlig, ellers vil du stimulere til ny vekst. Så hvordan vet du at rosene ikke vil gi ny vekst? Når de er sovende. Hvordan vet du at de er sovende? Når du har fått din første gode fryse. Derfor er frysedato viktig.

Etter den første gode frysingen din, og hvis du vil spille det veldig trygt, vent til du har hatt et par, fortsett og ta dine høyere buskeroser ned med omtrent ½ høyden du til slutt skal beskjære dem til. Så når Jack Frost kommer ridende gjennom hagen din i et jetfly, kan du slappe av og vite at stokkene ikke kommer til å reise med ham.

Bare en ting til å slippe å bekymre deg for i løpet av den kalde vinteren Dalys. Skjønner? Daglig, Daly, ordfører Daly!

Det kommer til å bli en lang vinter.

Happy Punning!
Paul