Skip to content

Når og hvordan beskjærer du rosebuskene?

18 de juni de 2021

Beskjæring er en hagearbeid som vi må gjøre hvis vi har rosenbusker, siden vi ellers ville ha en veldig vakker grønn busk som ville gi små blomster. Derimot, like viktig som beskjæring er å gjøre det bra: i tilfelle vi jobber med et verktøy som ikke er best egnet, eller som vi kan mer enn nødvendig, kan planten svekkes.

For å forhindre at dette skjer med deg, skal vi fortelle deg det når og hvordan du beskjærer rosenbusker slik at du hvert år kan nyte i flere måneder med vakre og fargerike blomster.

Når skal du beskjære rosebusk?

Rosa rosebusk

Rosenbusker er raskt voksende busker som ser bra ut hvor som helst. hjørne: Enten i en gryte som pynter uteplassen eller i hagen, lyser de slående blomstene dagen for alle som ser dem. De er så vakre at de dyrkes i alle tempererte regioner i verden, der temperaturene er opp til 40 ° C maksimum og -8 ° C minimum.

De er ikke krevende i det hele tatt. Faktisk er det nok for dem å ha sol, et land som drenerer godt og vann i overflod (men unngår vannlogging), i tillegg til et månedlig bidrag av gjødsel om våren og sommeren. Men, slik at de også kan blomstre som vi liker så godt, er en annen ting vi må gjøre å beskjære dem. Spørsmålet er når?

Det kommer an på 🙂. Foryngelse og / eller trening beskjæring gjøres på slutten av vinteren (i løpet av februar måned på den nordlige halvkule), når temperaturene begynner å stige. Når godværet gradvis vender tilbake, kan planten bruke energien den har samlet seg i løpet av høst- og vintermånedene til å produsere nye skudd, som sannsynligvis gir blomster samme år.

På den andre siden, en liten beskjæring som må gjøres er å fjerne de visne blomstene, og dette er noe som gjøres gjennom blomstringssesongen slik at rosebush har flere roser og at de ikke mister sin nåværende størrelse. Det er veldig viktig å huske å fjerne rosene når de tørker, ikke bare fordi det er den eneste måten de nye som kommer ut er like store, men også fordi de kan bli en kilde til bakterier og andre mikroorganismer som kan påvirke busken.

Hvordan beskjæres rosebuskene?

Beskjæringssaks

Nå som vi kjenner de to forskjellige typene beskjæring og når vi skal beskjære, la oss gå videre til den praktiske delen. Hvis vi vil, tar vi på deg noen hagearbeidshansker for å unngå å bli punktert, og vi tar noen beskjæringssaks. Men vær forsiktig, du må huske på at selv om de alle virker like, er de egentlig ikke.

Saks med kuttsnitt skal brukes til trening av beskjæring., siden grenene ikke overstiger 2,5 cm i tykkelse; i stedet, for å klippe blomstene kan vi bruke konvensjonell hagesaks Hvis vi bare skal fjerne dem, kutter de med en ambolt hvis vi også vil kutte grenen litt.

Med riktig verktøy kan vi beskjære både buskrosebuskene og klatrerosebuskene, som må bearbeides på samme måte som den tidligere.

Materialer jeg trenger å beskjære

Før du begynner på jobb, er det tilrådelig å forberede det vi trenger. I dette tilfellet, er den neste:

  • Anvil Cut Saks
  • Normal hagesaks
  • Hansker (valgfritt)
  • Helbredende pasta (valgfritt, men sterkt anbefalt)

Du har det? La oss beskjære.

Steg for steg

Dannelse / foryngelse beskjæring

  1. Den første tingen å gjøre er desinfiser saksene med apotekalkohol og sørg for at de er skarpe slik at kuttet er rent.
  2. Deretter, det er nødvendig å fjerne suger og grenene som ser svake, syke og også de som ikke produserer blomster. Dermed vil vi kunne gi det et sunnere og mer ungdommelig utseende.
  3. Seinere, sunne grener må beskjæres over fjerde eller femte knopp. De yngste skal sitte igjen med minst 2 eller 3 knopper.
  4. Nå, sårhelende pasta kan påføres for å forhindre spredning av sopp og andre uønskede mikroorganismer.
  5. Sist, saksen må rengjøres igjen og tørkes godt med en klut for senere å oppbevare dem i et etui eller et sted der de ikke utsettes for direkte sol.

Blomsterskjæring

Å fjerne blomstene ganske enkelt du må ta saks og klippe stammen som forbinder blomsten med resten av planten. Den kan brukes til å trimme grenen med saks av ambolt, og desinfisere dem før og etter bruk.

Kan noe gjøres med de kappede stilkene?

rød rose

Ja sikkert. Beskjæring av rusk kan omdøpes til stiklinger, som du må bare impregnere basen med pulverformede rotningshormoner og plante dem i en gryte med universelt voksende substrat og vann. De vil rote veldig snart, om 2-3 uker, men det er bedre at de er i den samme beholderen resten av året, til de roter godt.

Har det vært av interesse for deg?