Skip to content

Når og hvordan transplanterer orkideer?

2 de juni de 2021

De orkideer De er en av de mest elegante plantene som vanligvis er inne i hjemmet. For mange er det de som har de mest elegante og dekorative blomstene, så vel som nysgjerrige, noen ganger til og med å ta i seg dyreformer.

Men slik at de kan vokse godt, er det nødvendig at vi endrer dem fra tid til annen. Du må vite godt når du skal transplantere orkideer og hvordan du gjør det riktig. Derfor skal vi forklare hvordan og når vi skal transplantere orkideer.

Når skal du transplantere orkideer?

Oppdag hvordan du transplanterer orkideer

Orkideer er planter som begynner å vokse om våren, når temperaturen begynner å stige over 10-15 ° C. Dermed er idealet å transplantere dem litt før det skjer, det vil si sen vinter eller tidlig på våren, annethvert år. På denne måten kan planten gjenoppta veksten uten problemer, ettersom miljøet blir varmere.

Ved noen anledninger kan det være mer praktisk å vente litt lenger på sørg helt for at det ikke blir frost om våren. Dette avhenger også av hvor vi har planten. Hvis det er innendørs, er det vanligvis mer beskyttet mot frost og temperaturendringer.

I tilfelle du bor i et område med et mildt klima, der frost aldri oppstår, kan du gjøre det om høsten når de er ferdig med å blomstre.

Det er noen tegn som forteller oss når vi skal transplantere orkideer. Vi må bare se på disse tegnene:

 • En av delene av orkideen som vokser mest er røttene, altså det er vanlig å observere noen røtter som vokser over underlaget og utenfor potten. Det er her vi trenger å transplantere orkideer.
 • Det kan være tilfellet med ikke å ha mange røtter utenfor potten, men du kan se at røttene opptar hele det indre av potten.
 • Svært forverrede eller tørre røtter kan observeres og av brun farge. Dette betyr at den må overføres til en større pott.
 • Det er tider når det ikke er nødvendig å endre potten, men beskjær røttene for å kunne rense dem. Det anbefales forøvrig også å bytte underlag.
 • Orkideene de trenger et lett underlag som gjør at luft kan passere gjennom. Hvis det begynner å kake, er det normalt at orkideer må transplanteres gjennom det nedbrutte underlaget.

Hvordan transplantere orkideer?

Orkideer blir transplantert fra tid til annen

Den første tingen å gjøre er å forberede det som skal brukes, som er:

 • Blomsterpotte: den må være fargeløs hvis orkideen er epifytisk, og laget av plast. En epifytisk orkide er en som har luftrøtter og ikke trenger å være i bakken. I disse tilfellene har vi forskjellige vanningsmekanismer og varianter av epifytiske orkideer.
 • Underlag: furubark hvis den er epifytisk, eller kokosfiber med svart torv blandet i like store deler hvis den er jordbasert.
 • Vannkanne: med regnvann, eller syrnet med sitron (jeg anbefaler å tilsette væsken av en halv sitron til 1 liter av den dyrebare væsken).
 • Kuler av utvidet eller sinila leire: for å forbedre drenering. Drenering er jordens evne til å absorbere vanningsvann hver dag. Enhver plante som har god drenering er viktig, spesielt de som ikke tåler pytter. Med forbedret drenering vil ikke potten akkumulere vann.

Etterpå vil den transplanteres som følger:

Epifytisk orkide

 1. Legg potten i bløt i vann i 2 timer før transplantasjon.
 2. Fjern planten fra potten.
 3. Fjern eventuelt klebende underlag.
 4. Fyll gryten med et 1 cm lag med leirkuler.
 5. Legg til underlaget.
 6. Plant orkideen.
 7. Fyll ferdig potten med underlaget.
 8. Og vann.

Terrestrisk orkide

 1. Legg et lag leirballer i den nye gryten.
 2. Fyll den med litt underlag.
 3. Plukk orkideen og plant den i den nye gryten.
 4. Fyll ferdig med underlag.
 5. Og vann.

Så orkideene dine kan fortsette å vokse normalt.

Orkideegenskaper

Orkidétransplantasjon gjøres med forsiktighet

Orkideer er planter som har gjennomgått noen endringer de siste årene på grunn av ulike vandringer og tilpasninger av miljøet. Disse tilpasningene har ført til fremveksten av forskjellige varianter, og hver har en blomst med særegenheter i hver art. Imidlertid er det noen egenskaper som skiller seg ut i dem alle, og det er det som gjør at de tilhører samme gruppe.

Orkideene de har tre kelkblad, to kronblad og en leppe som tjener til å tiltrekke pollinerende insekter som skal stå for utvidelsen av makten. Formen på orkideer lar bier og andre pollinerende insekter komfortabelt sitte på blomstene. Den reproduktive strukturen er dannet av en kolonne som fungerer med alle hoveddelene.

Med hensyn til frukten av orkideer er dette en kapsel Den inneholder mange frø av liten blomsterstørrelse. Hva lar den spre seg raskt på et territorium. Gjennom disse tilpasningene og endringene for å forbedre miljøet og dets konkurranseevne med andre planter, har det vært i stand til å utvikle alle disse reproduksjonsmekanismene.

Når planten blomstrer, vekker den oppmerksomhet siden blomsterstammen roterer 180 grader før den åpnes for å fullstendig eksponere leppen for pollinatorer. Dette er kjent som resupinasjon, og det er en av de mest nysgjerrige prosessene som har blitt dokumentert av forskere.

I motsetning til andre blomster de er produsenter av nektar. Nektar er et høyt verdsatt stoff av alle pollinatorer. Dette sikrer at planten kan ha en nesten sikker reproduksjon selv i ugunstige situasjoner. Dette betyr at de trenger pollinatorer for å kunne produsere frø og utvide seg på deres territorium.

Dette er årsakene til at orkideer har vært så vellykkede og finnes nesten over hele verden. Husk imidlertid på det trenger litt pleie Og hvis vi vil transplantere orkideer fra en gryte til en annen, må vi ta hensyn til årstiden og transplantasjonsmekanismen for ikke å skade planten.