Skip to content

Når skal du plante stokk

14 de juni de 2021

Sivet er en usedvanlig dekorativ rhizomatøs plante som er veldig enkel å ta vare på. Den har en ganske rask vekstrate, så det er alltid et godt ideal å prøve å komme foran sesongen og plante den i en gryte beskyttet mot kulde. 😉

Hvis du også vil ha et eksemplar og nyte de fantastiske blomstene, Neste vil jeg forklare deg når du skal plante stokk i India.

Hvordan er stokken i India?

Canna indica

Hovedpersonen vår Det er en flerårig rhizomatøs plante som er hjemmehørende i Sør-Amerika og når 3 meter i høyden. Bladene er brede, med korte petioles, og kan være 30 til 60 cm lange. Disse kan være grønne eller lilla. Blomstene er gruppert i blomsterstander som kan være røde, gule eller oransje. Blomstrer om sommeren.

Veksthastigheten er rask, men den har en viktig ulempe, og den er at den ikke støtter sterk frost. Likevel kan du alltid dyrke den i en gryte og beskytte den når temperaturen faller under 0 grader.

Når blir den plantet?

Canna indica rhizom

Hvis vi tar høyde for at den blomstrer om sommeren, vil de normalt råde deg til å plante den på sen vinter eller tidlig på våren. Men Hvis du vil komme deg litt fremover og utnytte sesongen bedre, anbefaler jeg deg å plante den enten på slutten av sommeren eller på begynnelsen av høsten. På denne måten vil temperaturen fremdeles være varm nok til at planten kan spire, og siden den fremdeles vil være liten, kan du holde den i den samme gryten til våren kommer og bestemme hva du skal gjøre, om du skal transplantere den til en større beholder eller plant den i hagen.

Men… Hva trenger du for å vokse godt? Ingenting som ikke lett kan oppnås 🙂:

  • Underlag eller land for å kunne ha en god utvikling.
  • Hyppige vanninger, spesielt om sommeren.
  • Vær i full sol (tilrådelig) eller i halvskygge.
  • Et månedlig bidrag av organisk gjødsel (guano, gjødsel).

Fant du det interessant?