Skip to content

Når skal du plante tulipaner

23 de juni de 2021

Bildet er vakkert, ikke sant? Tulipaner har ekstraordinære blomster, som du kan lage en så fantastisk naturlig utsikt med. Det er noen som har røde blomster, andre gule, andre tofarger … det er et stort utvalg å velge mellom!

Men… for å kunne nyte dem må du vite når du skal plante tulipaner. La oss finne det ut.

Tulipaner

Tulipaner er flerårige pæreplanter, det vil si at de vokser fra en pære år etter år (som om det var en løk, men mindre), og som en gang blomstret når en høyde på omtrent åtte til femti centimeter i henhold til varianter. De kommer opprinnelig fra Kasakhstan (som ligger i Sentral-Asia), og når også Sør-Europa eller Nord-Afrika.

De bør plantes tidlig til midten av høsten, slik at de kan blomstre om våren. Blomstene vil åpne mot midten av sesongen, omtrent tre måneder etter planting, så snart risikoen for frost har blitt etterlatt.

hage med tulipaner

Tulipaner vil se bra ut i planter, potter, i hagen, … hvor som helst! I tillegg, hvis du ikke har balkong eller terrasse, kan du ha dem innendørs, så lenge det er mye lys i rommet der du plasserer dem. Et triks for å få et fantastisk teppe med elegante blomster er følgende: plant pærene tett sammen, begrave dem mer eller mindre dobbelt så høyt, noe som betyr at hvis pæren har en høyde på omtrent to centimeter, bør den plantes på ca 4 cm.

Som underlag kan du bruke hagejord eller kompost. Disse dyrebare plantene de er veldig tilpasningsdyktige å kunne vokse i alle typer terreng. Men selvfølgelig kan det forbedres ved å blande underlaget eller jorda med perlit, leirepellets eller noe annet lignende materiale. Selv om det ikke er viktig, vil dette forhindre at vannet forblir oversvømmet for lenge, spesielt hvis vi har potte tulipaner.