Skip to content

Nyt det fulle potensialet til den gule tusenfryd

15 de juni de 2021

Det er en god sjanse for at du spør deg selv hva det betyr Euryops PectinatusVel, dette er den vitenskapelig navngitt navn hva er gitt til tusenfryd Og på grunn av tittelen ønsker vi å informere potensialet det har og hvordan du kan dra nytte av det beste av det om vinteren, siden det er en tid da du ikke kan nyte mye i hagen vår, i tillegg til at dette anlegget er mye brukt for sin lange blomstring, kan du dra nytte av sine flørtende blomster for å gi et snev av farge til de vanligvis triste månedene.

Derfor går du i dagens artikkel finn god informasjon med et upassende forslag.

Karakteristisk for den gule tusenfryd

Kjennetegn ved den gule tusenfryd

Mange vet at favoritttiden til dette anlegget er vår, og det utrolige med dette er at vil gi oss blomster det meste av året, bortsett fra sommeren.

Den gule tusenfrydEuryops Pectinatus) er en buskete plante, som har en avrundet bæring og eviggrønne blader som når en og en halv meter i høyden. Tilhørende asteraceae-familien, som solsikke og andre arter av sammensatte blomster, er Euryops egentlig ikke en blomst, men mange.

Det som det ser ut til at den har i midten er den sentrale knappen på den, og denne er dannet av utallige blomsterkapitler og de gule kronbladene på et beløp mellom elleve og femten er skottblad som betyr at de er modifiserte blader.

Bladene, for å toppe det hele, er også i det minste særegne, siden de presenterer ekstremt markerte lapper, og gir dermed planten et utseende som ligner ribbeina, og det vil si over tid, dens intense grønne i de nye skuddene blekner, tilegner seg en mer gråaktig tone.

Følgelig er den gule tusenfryd også kjent som grå margariteño. De Euryops Pectinatus elsker solen, så det er lurt å reservere et sted som er godt opplyst, og det anbefales ikke å plassere det inne i hjemmet vårt. Det er ikke noe problem om den plasseres i hagen eller i en gryte, men husk alltid dette, jo mer lys den mottar, jo mer vil den blomstre.

Vi må være oppmerksomme på disse indikasjonene og også på det faktum at den gule tusenfryd (Euryops Pectinatus) er en busk som er vant til middelhavsklimaet, og for vår pleie trenger vi alle tiltakene slik at den kan konserveres, med hensyn til eksponering av samme plante, denne planten er ideell for neofytter, noe som skyldes den høye lette kultiveringen.

Hvis det er mulig, er det som er nødvendig å lete etter et solrikt sted, ja, du vil ha mindre risiko for å lide av pulveraktig mugg, det er der en av dens få svakheter og blomstringen vil bli enda mer sjenerøs.

Hvordan og når å vanne gule tusenfryd?

når du skal vanne de gule tusenfrydene

Vanning er vanligvis ikke et problem når vi snakker om denne typen tusenfryd, siden det samme tåler perfekt tørken, selv om det foretrekker konstant hydrering for å opprettholde blomstringen.

Hvis du har planten i en gryte om våren og høsten, vann en gang i uken Det vil være nok slik at det kan opprettholdes, men vær forsiktig, det er viktig å doble vanningen din om sommeren, og når vinteren kommer, er det kanskje ikke lenger nødvendig. Nå når vi snakker om substratet, uansett hva det måtte være, må vannets bidrag blant mange andre ting være relatert til typen substrat.

Den gule tusenfryd liker at dette er lett for legge til rette for drenering. Hvis du vil spille trygt, vil en blanding av universelt underlag med litt sand eller perlit være det mest passende, siden det ikke støtter vanntett.

Angående abonnere og beskjære, den første skal ikke være lunefull når det gjelder næringsstoffer, men for å øke blomstringen, i tillegg til lys og vann, vil noe gjødsel være bra.