Skip to content

Og svarene er….

23 de mars de 2021

Allium AstrantiaCirsium tuberosumLigusticum scoticum
ValmueAllium AstrantiaCirsium tuberosumLigusticum scoticum
ValmueDu trenger sannsynligvis ikke at jeg skal fortelle deg dette, men julen er rett rundt hjørnet. I England snør det nesten aldri i julen (for øyeblikket tilbyr bookmakerne odds på rundt 9/4 hvis det snør i London: det trenger ikke å snø mye, et eneste flak ville gjort, men noen viktige og meteorologiske må se det falle! ) selv om det blåser kuling mens jeg skriver dette. Vanligvis er juledag litt grå og klam, men det burde være en morsom anledning da alle barna mine vil være hjemme, og de pleier å være ganske bråkete masse!

Uansett, nok av det uformelle sladderet, vil du vite hvem som har vunnet quizen min? Vel, min takk til alle dere som deltok, men det må være en vinner og personen med flest riktige svar var…. (trommevirvel)…. Sheila Collins som kommer fra, jeg vet ikke hvor, men hun gjorde det godt. Sheila, hvis du sender adressen din, vil jeg sende deg en bok som lovet.

Bildene som følger med denne bloggen er igjen ganske irrelevante. Noen nydelige seedy bilder.

Svarene er som følger ….

1. Sloe er frukten av hvilket tre?

Prunus spinosa eller Blackthorn. Blackthorn). Frukten blir bare brukt til å lage sloe gin. Høst sakte etter den første frosten, stikk en håndfull i en flaske gin (med litt sukker) og vent omtrent et år. Treet på treet gir en veldig fin knubb.

2. Hva oppfant Edwin Beard Budding etter å ha sett en maskin som trimmet lur av tøy?

Gressklipperen (han oppfant også den justerbare nøkkelen)

3. Hvilken plante kan være hoogiana, sibirica, reticulata eller germanica?

Iris

4. Shakespeare skrev “Hva er navnet? det som vi kaller en rose, Med noe annet navn vil det lukte så søtt? I hvilket stykke?

Romeo og Julie

5. Hva er Apple Jack?

Gjæret eplejuice, litt som den franske Calvados.

6. Hvilket produkt var den viktigste eksporten fra de peruanske Chincha-øyene på midten av 1800-tallet? Den ble brukt som gjødsel på gårder og hager i både Europa og USA.

Guano eller, mer prosaisk, fugleskitt.

7. En franskmann ønsker å bo i USA, en hagebruk vil ha en leilighet med en storslått vinterhage kun tilgjengelig for ektepar. I hvilken film bestemte Gerard Depardieu og Andie Macdowell seg for et ekteskap?

Grønt kort

8. Hva var 1967-hitlåten til The Flowerpot Men?

La oss dra til San Francisco

9. Hvilken grønnsak skal forbedre synet? Virker det ?

Gulrøtter – som inneholder mye vitamin A, som igjen er bra for å opprettholde sunt syn.

Ryktet ble startet i 2. WW da piloter ryktes å spise mye gulrøtter for å forbedre nattesynet – dette var for å prøve å dekke over sannheten om oppfinnelsen av radar.

10. Hvilken grønnsak måles på Scoville-skalaen?

Chili paprika. Utviklet av Walter Scoville i 1912. Jo flere enheter, jo varmere blir chili. Den hotteste er Dorset Naga på 1.600.000 enheter. Det er en liten film her som (slags) forklarer ting.

11. Hva er Nepenthes, og hvem bør være veldig forsiktige med dem?

De er kjøttetende krukkeplanter som uforsiktige insekter faller i. Plantene samler deretter næringsstoffer fra kroppene til fanget byttedyr. Noen av de større artene fanger av og til rotter og øgler også.

12. Hvilken last hadde Bounty (som i mytteriet om Bounty) fra Tahiti?

Brødfrukt. Han tok dem med til plantasjene i Vestindia for å levere billig energi med høy energi til slaver. Tydeligvis overdrev mytteriet den ekspedisjonen, selv om Bligh til slutt lyktes i 1971. Til ingen nytte da slaver nektet å spise frukten.

13. Hva står initialene RHS for?

Royal Horticultural Society – noen av dere sa Royal Horticulture Society, men jeg må være streng. Unnskyld.

14. Med hvilken arboricultural teknikk er følgende forbundet: Chokkan, Kengai og Sabamiki?

Bonsai. Chokkan er formell oppreist, Kengai er kaskadeform og Sabamiki er delt bagasjerom

15. På Flowers of Flowers symboliserer røde roser kjærlighet. Hva symboliserer gule roser?

Nedgangen i kjærlighet eller utroskap. (Selv om to av dere sa Vennskap – en av dere etter Googling – så det er åpenbart mer enn ett språk med blomster. Det ene er mer kynisk enn det andre, så jeg har tillatt begge svarene å kompensere for mulige kulturelle forskjeller.)

16. Hvem er gartnerne i baseball?

De er utespillere.

Hagearbeid i cricket er når flaggermusprodusenten kastet divots tilbake på plass med flaggermusene sine.

Hagearbeid i spionasjeverdenen er plantingen av noe som vil tvinge fienden til å sende en melding i kode og dermed gi kryptografer en barneseng for å hjelpe med dekoding.

17. Fyll ut den manglende linjen til denne Fats Waller-sangen fra 1928:

Hver honningbie fylles med sjalusi

Når de ser deg ute med meg

Jeg klandrer dem ikke

Godhet vet ……

Kaprifol Rose

18. Roser kommer i mange farger. Hvilken farge har ikke?

Det er ingen blå roser – folk har prøvd, men de er alltid fryktelige.

19. Hvem var medarbeider av John Bartram, advokat, soldatpolitiker, vitenskapsmann, lege og botaniker som først introduserte det Linné-systemet i Amerika?

Jeg hadde ham nede som Dr. Cadwallader Colden, løytnantguvernøren i New York-provinsen, som sendte en taksonomi av floraen i Orange County til Linné som deretter publiserte den i Europa. Jeg godtar også Peter Collinson – selv om navnet hans ikke er så interessant.

20. Hva er Japans nasjonale blomst (også navnet gitt til den keiserlige tronen i Japan, det eldste konstitusjonelle monarkiet i verden)?

Det er Chrysanthemum Throne. Den første keiseren var keiser Jimmu i 660 f.Kr.

Takk for at du kom inn. God jul og jeg ser deg på nyttår.